More

  Biden semnează un ordin executiv privind supravegherea AI de către guvern

  Președintele Joe Biden va semna un ordin executiv pentru a ghida dezvoltarea inteligenței artificiale – solicitând industriei să dezvolte standarde de siguranță și securitate, introducând noi protecții pentru consumatori și oferind agențiilor federale o listă extinsă de activități pentru a supraveghea progresul rapid al acestei tehnologii, potrivit AP News.

  Ordinul reflectă efortul guvernului de a modela modul în care AI evoluează astfel încât să îi maximizeze posibilitățile și să îi limiteze pericolele.

  Ordinul va cere dezvoltatorilor de IA de vârf să partajeze rezultatele testelor de siguranță și alte informații cu guvernul. Institutul Național de Standarde și Tehnologie va crea standarde pentru a se asigura că instrumentele AI sunt sigure înainte de să fie lansate public.

  Șeful de cabinet al Casei Albe, Jeff Zients, a reamintit că Biden a dat personalului său o directivă de a interveni de urgență în această problemă, considerând tehnologia o prioritate.

  „Nu ne putem mișca într-un ritm guvernamental normal. Trebuie să ne mișcăm la fel de repede, dacă nu mai repede decât tehnologia în sine.”

  Șeful de cabinet al Casei Albe, Jeff Zients

  În opinia lui Biden, guvernul a întârziat să abordeze riscurile rețelelor sociale, iar acum tinerii din SUA se confruntă cu probleme de sănătate mintală conexe. AI are capacitatea pozitivă de a accelera cercetarea cancerului, de a modela impactul schimbărilor climatice, de a stimula producția economică și de a îmbunătăți serviciile guvernamentale, printre alte beneficii.

  Dar ar putea, de asemenea, să deformeze noțiunile de bază ale adevărului cu imagini false, să adâncească inegalitățile rasiale și sociale și să ofere avantaje actorilor rău intenționați.

  Ordinul executiv al lui Biden se bazează pe angajamentele voluntare luate deja de companiile de tehnologie și face parte dintr-o strategie mai amplă despre care oficialii administrației spun că include, de asemenea, legislația elaborată de Congres și diplomația internațională.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...