More

  Tensiunile crescânde dintre Statele Unite și China vor încetini industria globală de cipuri

  Morris Chang, fondatorul celui mai mare producător de cipuri din lume, Taiwan Semiconductor Manufacturing, a declarat că tensiunile crescânde dintre Statele Unite și China vor încetini industria globală de cipuri, relatează Reuters.

  Chang, care a fondat Taiwan Semiconductor Manufacturing Co la sfârșitul anilor 1980, a făcut aceste remarci la un eveniment găzduit de Asia Society din New York. Compania a ajutat insula Taiwan să devină principalul producător mondial de cipuri avansate.

  Chang, 92 de ani, a spus că restricțiile aplicate exporturilor de cipuri către China ar afecta alți jucători la nivel mondial.

  “Cred că decuplarea (Chinei de restul lumii – n.r.) va încetini în cele din urmă pe toată lumea. Desigur, scopul imediat este de a încetini China și cred că asta se întâmplă deja”.

  Morris Chang

  Oficialii americani au adoptat la începutul acestei luni un alt set de restricții care au limitat suplimentar exporturile de cipuri și instrumente de fabricare a cipurilor către China, după ce Huawei Technologies a prezentat luna trecută un telefon cu un nou cip fabricat intern.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...