Inteligenţa artificială poate scăpa de sub control, avertizează premierul Marii Britanii

0
97

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a avertizat asupra riscurilor inteligenţei artificiale, despre care spune că poate scăpa de sub control, în timp ce Londra intenționează să şi asume un rol mondial în modelarea modului în care este proiectată siguranţa legată de această tehnologie, potrivit CNBC.

”AI va aduce o transformare la fel de largă ca revoluţia industrială, apariţia electricităţii sau naşterea internetului”.

Rishi Sunak

Premierul a spus că inteligenţa artificială ar putea facilita construirea de arme chimice sau biologice şi că criminalii ar putea exploata tehnologia.

Sunak a anunţat că Regatul Unit va înfiinţa primul institut de siguranţă AI din lume, pentru a evalua şi testa noi tipuri de AI pentru a înţelege riscurile.

”În cele mai improbabile, dar extreme cazuri, există chiar riscul ca omenirea să-şi piardă complet controlul asupra inteligenţei artificiale prin intermediul tipului de inteligenţă artificială numit uneori super inteligenţă”.

Rishi Sunak

Discursul lui Sunak a venit în timp ce guvernul britanic se pregăteşte să găzduiască summitul pentru siguranţa AI, săptămâna viitoare. Evenimentul îşi propune să reunească ţări şi companii pentru a discuta despre riscurile din jurul AI.

SUA şi China sunt considerate în general cei doi lideri în inteligenţa artificială, găzduind unele dintre companiile lidere din lume.

Regatul Unit are câteva firme notabile de inteligenţă artificială, cum ar fi DeepMind, deţinută de Alphabet, precum şi universităţi puternice orientate spre tehnologie.

Dar Marea Britanie este văzută ca un al treilea concurent îndepărtat, în spatele Chinei şi SUA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here