More

  Companiile de tehnologie din CEE recrutează intens dezvoltatori din Africa

  Deși cu un ecosistem tehnologic mai puțin cunoscut în comparație cu SUA și Europa de Vest, Africa a devenit, în ultimul deceniu, în mod surprinzător, una dintre destinațiile de top pentru căutarea de talente pentru companiile din Europa Centrală și de Est (CEE), potrivit The Recursive.

  Printre aceștia se numără unicornul croat și furnizorul global de servicii de comunicații Infobip, care a fost un jucător cheie în Africa de peste un deceniu. Cu o prezență solidă în nouă țări africane, compania croată a profitat de potențialul ecosistemului de dezvoltatori din Africa în ultimii ani.

  „Ecosistemul de dezvoltatori din Africa este în creștere din cauza nevoii mari de dezvoltatori. Un număr semnificativ de dezvoltatori sunt angajați de marile companii de tehnologie. De asemenea, mulți dezvoltatori din Africa își înființează propriile startup-uri, deoarece oportunitățile de investiții și extinderea afacerilor lor au crescut în ultimii câțiva ani”.

   Marijan Cipcic, managerul comunității tehnologice al Infobip

  În plus, nevoia Europei de dezvoltatori de software depășește oferta locală, ceea ce duce, la rândul său, la o creștere a cererii de experți tehnici în regiuni precum Africa, a cărei populație tânără și expertă în tehnologie este gata să ocupe roluri la companiile globale pentru a satisface această cerere.

  Potrivit unui raport al echipei The Disrupt Africa, 633 de startup-uri africane au asigurat chiar mai mult de 3,3 miliarde de dolari în investiții în 2022, iar finanțarea anuală totală a startup-urilor tehnologice africane a crescut cu peste 1.700% din 2015.

  „Vom vedea care sunt cifrele pentru acest an, dar acest raport vorbește de la sine despre creșterea ecosistemului tehnologic din Africa în ultimii ani. Odată cu creșterea investițiilor în startup-uri, crește și numărul de dezvoltatori și calitatea abilităților lor”.

   Marijan Cipcic

  Un alt raport, din 2021, a arătat că 38% dintre cei peste 700.000 de dezvoltatori din Africa lucrează pentru cel puțin o companie cu sediul în afara Africii. Aproximativ 50% dintre ele sunt concentrate pe cinci piețe cheie, respectiv Egipt, Kenya, Maroc, Nigeria și Africa de Sud.

  Raportul dezvăluie, de asemenea, că dezvoltatorii africani sunt încă foarte tineri și mulți dintre ei folosesc o combinație de educație formală și informală pentru a dobândi abilitățile necesare, JavaScript, Java și C++ fiind limbajele de programare cele mai solicitate.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...