More

  Meta, dată în judecată de 33 de state americane din cauză că provoacă depresie în rândul tinerilor

  Zeci de state americane dau în judecată Meta Platforms și Instagram, acuzându-le că alimentează o criză de sănătate mintală a tinerilor, făcându-i dependenți de platformele de socializare, potrivit Reuters.

  Într-o plângere depusă marți, procurorii generali din 33 de state, inclusiv California și New York, au declarat că Meta, care operează și Facebook, a indus publicul în eroare în mod repetat cu privire la pericolele platformelor sale și a indus în eroare cu bună știință copiii și adolescenții.

  „Meta a exploatat tehnologii puternice și fără precedent pentru a atrage, a implica și, în cele din urmă, a captura tinerii și adolescenții. Motivul său este profitul”.

  procurorii americani

  Copiii au fost de multă vreme un grup demografic atrăgător pentru companii, care speră să-i tranforme în consumatori la vârstele în care ar putea fi mai impresionabili.

  Dar statele care au intentat procesul au spus că cercetările au asociat utilizarea de către copii a platformelor de socializare Meta cu „depresie, anxietate, insomnie, interferență cu educația și viața de zi cu zi și multe alte rezultate negative”.

  Meta a spus că a fost „dezamăgită” de proces.

  „În loc să lucreze productiv cu companii din industrie pentru a crea standarde clare, adecvate vârstei, pentru numeroasele aplicații pe care le folosesc adolescenții, procurorii generali au ales această cale”.

  Meta
  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...