More

  Meta, dată în judecată de 33 de state amerciane din cauză că provoacă depresie în rândul tinerilor

  Zeci de state americane dau în judecată Meta Platforms și Instagram, acuzându-le că alimentează o criză de sănătate mintală a tinerilor, făcându-i dependenți de platformele de socializare, potrivit Reuters.

  Într-o plângere depusă marți, procurorii generali din 33 de state, inclusiv California și New York, au declarat că Meta, care operează și Facebook, a indus publicul în eroare în mod repetat cu privire la pericolele platformelor sale și a indus în eroare cu bună știință copiii și adolescenții.

  „Meta a exploatat tehnologii puternice și fără precedent pentru a atrage, a implica și, în cele din urmă, a captura tinerii și adolescenții. Motivul său este profitul”.

  procurorii americani

  Copiii au fost de multă vreme un grup demografic atrăgător pentru companii, care speră să-i tranforme în consumatori la vârstele în care ar putea fi mai impresionabili.

  Dar statele care au intentat procesul au spus că cercetările au asociat utilizarea de către copii a platformelor de socializare Meta cu „depresie, anxietate, insomnie, interferență cu educația și viața de zi cu zi și multe alte rezultate negative”.

  Meta a spus că a fost „dezamăgită” de proces.

  „În loc să lucreze productiv cu companii din industrie pentru a crea standarde clare, adecvate vârstei, pentru numeroasele aplicații pe care le folosesc adolescenții, procurorii generali au ales această cale”.

  Meta

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...