More

  Google Maps dezactivează datele live de trafic în Israel și Gaza, la cererea armatei israeliene

  Google dezactivează informațiile live despre traficul în Israel și în Fâșia Gaza pentru aplicațiile sale Maps și Waze, la cererea armatei israeliene, înainte de o posibilă invazie terestră în Gaza, scrie CNBC.

  “La fel cum am făcut anterior în situațiile de conflict și în contextul evoluției situației în regiune, am dezactivat temporar posibilitatea de a vedea informații în timp real despre condițiile de trafic și aglomerație din motive de siguranță a comunităților locale”.

  un purtător de cuvânt al Google

  Google a luat o măsură similară în Ucraina anul trecut, după invazia Rusiei în țară, dezactivând datele în timp real despre traficul vehiculelor și al pietonilor.

  Cu toate că Maps și Waze nu vor afișa traficul în timp real, șoferii care folosesc sistemele de navigație vor continua să primească estimări ale timpului de sosire bazate pe condițiile actuale, a precizat Google.

  Site-ul de tehnologie israelian GeekTime, care a raportat primul această știre, a afirmat că aplicația Maps a companiei Apple Inc. a respectat, de asemenea, cerința armatei israeliene.

  IDF a convocat peste 300.000 de rezerviști după atacurile grupului militant Hamas, care a ucis mai mult de 1.400 de persoane în sudul Israelului și a luat peste 200 de ostatici. Armata țării a sugerat o invazie terestră a Fâșiei Gaza, ceea ce a stârnit critici din partea liderilor mondiali din cauza riscului de victime civile.

  Președintele american Joe Biden a declarat că a discutat despre “alternative” la războiul terestru în timpul întâlnirilor sale de săptămâna trecută cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...