More

  Digi va prelua unele active pe care Orange/MasMovil intenţionează să le vândă în Spania

  Grupul francez de telecomunicaţii Orange şi operatorul spaniol MasMovil au selectat operatorul român Digi pentru a prelua unele active pe care Orange/MasMovil intenţionează să le vândă în Spania, ca să calmeze îngrijorările Bruxelles-ului vis a vis de competiţia de pe această piaţă, relatează Reuters.

  În iunie, Comisia Europeană a avertizat companiile că acordul, care va reduce numărul de jucători de telefonie mobilă în Spania de la patru la trei, ar putea reduce concurența și poate crește prețurile în Spania.

  “Nu depinde de Orange să valideze potențialul solicitant de remedii și remediile. Aceasta depinde de Comisie. Nu putem comenta detaliile sau natura discuțiilor în curs”.

  un purtător de cuvânt al Orange

  Noua entitate ar urma să fie un joint venture deţinut în proporţii egale (50-50) cu o valoare combinată de aproape 19 miliarde de dolari şi va fi al doilea mare operator de telecomunicaţii din Spania, după liderul Telefonica.

  Comisia Europeană este îngrijorată că fuziunea Orange/MasMovil ar putea reduce concurenţa pe piaţa din Spania. Pentru a rezolva îngrijorările Bruxelles-ului, companiile de telefonie care intenţionează să fuzioneze dispun de soluţii precum vânzarea unor active sau îmbunătăţirea accesului pentru a face noile reţele interoperabile cu cele ale rivalilor.

  Potrivit surselor citate de Reuters, Orange şi MasMovil intenţionează să vândă o parte din spectrum, o divizie responsabilă de relaţiile cu clienţii şi un brand precum şi să ofere Digi acces la infrastructură.

  În ultimele luni, Orange şi MasMovil, care concurează cu Telefonica şi Vodafone pe piaţa din Spania, au discutat cu mai mulţi potenţiali cumpărători ai acestor active, inclusiv cu Digi, Avatel şi alţi rivali mai mici.

  Operatorul român Digi s-a extins rapid pe piaţa din Spania, de la debutul operaţiunilor pe această piaţă în 2008. La finele primului semestru al acestui an, Digi avea peste 5,7 milioane de clienţi în Spania. 

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...