Google anunță startup-urile selectate pentru două dintre programele sale destinate startup-urilor care folosesc AI. Unul este din România

0
76

Google a anunțat astăzi cele 30 de startup-uri din regiunea EMEA ce vor face parte din programul Google for Startups Growth Academy: AI for Health. Din selecție face parte și startup-ul medical românesc Rayscape, un asistent digital care folosește inteligența artificială pentru a ajuta medicii radiologi la interpretarea imaginilor medicale.

Mai mult, Google a anunțat și cele 13 startup-uri ce vor face parte din primul său acelerator pentru startup-uri, AI First. Din selecție face parte și startup-ul românesc Zaya AI, care oferă soluții digitale care ajută medicii la stabilirea unui diagnostic.

Google for Startups Growth Academy: AI for Health face parte din angajamentul Google de a sprijini inovația tehnologică și ecosistemul startup-urilor din regiunea EMEA.

Acesta este primul dintr-o serie de programe prin intermediul cărora experți Google vor oferi mentorat fondatorilor de startup-uri care folosesc inteligența artificială pentru a rezolva unele dintre cele mai mari provocări ale societății.

Programul Google for Startups Growth Academy: AI for Health va începe pe 27 septembrie și va dura trei luni. Pe parcursul programului, startup-urile selectate vor participa la o serie de ateliere personalizate și vor colabora cu mentorii Google și experți din industrie pentru a găsi soluții care să-i ajute să-și crească afacerile și să dezvolte în mod responsabil soluții de asistență medicală cu ajutorul AI.

Lista completă a celor 30 de startup-uri selectate în program poate fi găsită aici.

Primul accelerator Google for Startups: AI First este o colaborare între echipele Google Cloud și AI și are scopul de a sprijini startup-urile aflate în stadiu incipient.

Acest program hibrid de 10 săptămâni va reuni 13 startup-uri din Europa și din Israel, care folosesc AI pentru a rezolva unele dintre cele mai presante probleme din lume (de la utilizarea inteligenței artificiale pentru a îmbunătăți asistența medicală până la dezvoltarea de noi modalități de combatere a schimbărilor climatice).

Pe lângă faptul că vor primi un mentorat de top și acces la tehnologia Google, startup-urile selectate vor avea în plus oportunitatea de a se alătura unei comunități de antreprenori cu interese similare, ce le va oferi sprijin, sfaturi și oportunități de colaborare și le va ajuta să-și accelereze creșterea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here