Hamilton a inaugurat la Timișoara hubul global de dezvoltare software

0
205

Hamilton Central Europe, membră a grupului Hamilton, a inaugurat ieri la Timișoara noul hub global de dezvoltare software. Specializat în dezvoltarea platformelor automate de manipulare a lichidelor, acesta este localizat în centrul de afaceri Iulius Town și va contribui la soluțiile software ale diviziei de Robotică Hamilton.

La mai puțin de jumătate de an de la anunțarea investiției, Hamilton Central Europe a inaugurat ieri, alături de parteneri și membrii echipei, noul hub de dezvoltare software.

„Este o reală bucurie pentru noi ca în anul în care aniversăm primii 10 ani de activitate în România să inaugurăm și acestă nouă investiție, care se adaugă celorlalte, din acest an: dezvoltarea departamentului de Prelucrare Tablă, unul dintre cele mai performante din acest moment și extinderea fabricii din Giarmata, care se va finaliza în luna noiembrie. Acest hub, prin soluțiile software pe care le va dezvolta, va contribui la misiunea pe care Hamilton și-a asumat-o, aceea de a inova pentru a îmbunătăți viața oamenilor. ”, a declarat Ciprian Ractei, Director General Hamilton Central Europe.

Noul hub de dezvoltare software este localizat în centrul de afaceri Iulius Town și se bucură de un spațiu modern de birouri și un laborator de testare a software-ului Hamilton Venus, pe care specialiștii din România îl dezvoltă alături de echipele din Reno (Nevada, SUA) și Bonaduz (Graubünden, Elveția). „Înființarea centrului de dezvoltare software în Timiș este un pas foarte important în strategia Hamilton de a-și consolida oferta de software pentru clienții săi. Sunt încântat că ni s-au alăturat, în acest proiect important, specialiști remarcabili în dezvoltarea de software și aștept cu nerăbdare să-i cunosc pe cei care vor forma următoarele echipe scrum.” a declarat Jean-Claude Lugeon, Senior Project Leader la Hamilton Bonaduz AG.”Vă felicit pentru inaugurarea hub-ului de dezvoltare software la Timișoara. Investiția pe care o faceți în tehnologii de vârf și în atragerea de specialiști de top consolidează poziția Timișoarei în acest sector exclusivist de dezvoltare. Extinderea companiei Hamilton în Timișoara este un semnal puternic de optimism și încredere în viitorul orașului nostru – orașul cel mai dinamic din România”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.Divizia de Robotică a grupului Hamilton, un inovator de top în automatizarea laboratoarelor, dezvoltă și produce instrumente automate de manipulare a lichidelor, utilizate în spitale, laboratoare și alte instituții de cercetare din întreaga lume.

Software-ul Venus de la Hamilton, dezvoltat de noul hub global, le permite utilizatorilor să programeze și să controleze instrumentele de manipulare a lichidelor precumHamilton STAR, STAR V, VANTAGE și Nimbus. De altfel, softul Venus optimizează tehnologia inovatoare de pipetare MagPip, disponibilă pe STAR V și VANTAGE, care este capabilă să ruleze volume cuprinse între 350 nanolitri și 750 microlitri și este proiectată pentru a crește viteza de rulare.

Instrumentele realizate de divizia de Robotică excelează în automatizarea multiplelor aplicații, atât pentru științe biologice, cât și pentru științe analitice: de la genomică, biologie celulară, aplicații pentru descoperirea de medicamente, extracția acidului nucleic, configurarea automată a PCR, fracționarea sângelui, pregătirea probelor etc., până la soluții complexe de flux de lucru în biobancă.

Mai multe detalii despre sistemele Hamilton de manipulare a lichidelor puteți regăsi aici. Despre locurile de muncă disponibile aici sau pe profilele de social media disponibile pe facebook și LinkedIn: HamiltonCentralEurope.

Despre Hamilton

Hamilton este un lider tehnologic global în știința vieții, dispozitive medicale, automatizarea laboratorului și industriile de gestionare a probelor. Succesul său se bazează pe invenția seringii microlitice a inginerului chimic american Clark Hamilton, la sfârșitul anilor 1940. Hamilton proiectează și produce acum ventilatoare de ultimă generație, roboți de pipetare, senzori biopharma și alte echipamente de automatizare și precizie pentru spitale, laboratoare, cercetare și industrie din întreaga lume. Hamilton ocupă, de asemenea, o poziție importantă în domenii aflate în creștere rapidă, precum: genetica, robotica, alimentația și tehnologii de mediu. În prezent, grupul are aproximativ 3.000 de angajați la nivel global, în 22 locații  din întreaga lume. Companiile sunt deținute de familia Hamilton.

Despre Hamilton Central Europe

În România, Compania Hamilton și-a început activitatea în anul 2013, în Timiș, prin producția de seringi microlitrice și ace, folosite exclusiv în laboratoarele de cercetare pentru precizia măsurării și pipetării în gama microlitrilor. Odată cu deschiderea Hamilton Central Europe, România a devenit a doua țară din Europa, după Elveția, în care Compania Hamilton desfășoară activități de producție.

Astăzi, în fabrica din Giarmata, Timiș, Hamilton Central Europe produce cu ajutorul unei echipe de aproximativ 380 de angajați instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză și cercetare (seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii), de a căror dezvoltare se ocupă integral (mechanical, hardware, firmware, software). Tot aici se produc și consumabile de unică folosință utilizate în secțiile de terapie intensivă.

Produsele fabricate de către Hamilton Central Europe în Timiș sunt utilizate în piețele de profil din Europa, Asia și Africa de Sud, în mare parte în laboratoarele de cercetări științifice, laboratoarele de aplicații analitice și secții de terapie intensivă din întreaga lume.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here