More

  Bento raportează o creștere cu 71% a veniturilor din exploatare în primul semestru din acest an, la 23,2 milioane de lei

  Bento, Intellectually Curious, companie antreprenorială românească specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, raportează venituri din exploatare de 23,2 milioane de lei în primul semestru din 2023, în creștere cu 71% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În aceeași perioadă, compania a marcat un profit net de 5,9 milioane de lei, o apreciere cu 132% comparativ cu primele șase luni din 2022.

  „În prima jumătate a anului 2023 am continuat să lucrăm în același ritm dinamic cu care suntem obișnuiți și să fim alături de clienții noștri în proiectele lor de automatizare și optimizare a afacerilor. Suntem încântați de realizările din această perioadă, în special într-un context dificil prin care trece industria de tehnologie la nivel global, evidențiat de numărul masiv de companii internaționale care au anunțat disponibilizări la nivelul angajaților și reducerea numărului de proiecte. Prin urmare, rezultatele aferente primului semestru din 2023 reflectă calitatea serviciilor și soluțiilor Bento care adaugă valoare activității clienților noștri și confirmă încrederea acestora în expertiza noastră”.

  Radu Scarlat, Președinte al Consiliului de Administrație Bento

  Cifra de afaceri a companiei a contribuit cu 16 milioane de lei la veniturile din exploatare, în creștere cu 35%, în timp ce veniturile din producția de imobilizări necorporale s-au ridicat la 6,8 milioane de lei, o majorare cu 281%, față de prima jumătate a anului trecut.

  Aceste venituri reprezintă investițiile în propriile produse software, mai precis dezvoltarea platformei software modulare integrate, în contextul proiectului pe fonduri europene al Bento, în valoare totală de 25 de milioane de lei.

  În primele șase luni ale anului, compania a continuat activitatea la nivelul proiectelor mari, precum proiectul de finanțare „Platformă pentru Transformarea Digitală Modulară în Mediul Enterprise și Sectorul Public”, în valoare totală de 25 milioane de lei, dintre care aproximativ 15 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, proiectul OMEPA, un contract în valoare totală de 1,7 milioane de euro și în care compania este responsabilă de livrarea unei soluții IT complexe compusă din echipamente hardware și execuția de servicii asociate și proiectul DEER, contract cu o valoare totală de 32 milioane de lei unde compania implementează soluția proprie, Bento FSM.

  De asemenea, pe lângă proiectele menționate, în primul semestru din 2023, Bento a fost implicată și în alte proiecte cu companii din industrii diverse, precum telecomunicații, distribuție, media, FMCG sau producție de alimente. În cadrul acestor proiecte compania a implementat și furnizat diverse soluții, respectiv servicii Bento.

  „În prima jumătate a anului ne mândrim atât cu rezultate operaționale deosebite, susținute de eforturi substanțiale în zona de execuție, cât și cu aducerea de contracte și clienți noi și atingerea obiectivelor de dezvoltare a afacerii pe care ni le-am propus. Acest echilibru între cele două aspecte ale afacerii noastre ne confirmă poziția în piață și ne dă curajul să facem pași mari pe drumul pe care l-am ales”.

  Vlad Bodea, cofondator Bento și membru executiv al Consiliului de Administrație

  În 14 septembrie 2023, Bento a anunțat semnarea unui contract semnificativ cu o companie multinațională din domeniul petrol și gaze, a cărui valoare este de aproximativ 4,1 milioane de dolari. Acest contract, ce prevede furnizarea de servicii de gestionare a infrastructurii IT de către Bento pentru compania respectivă marchează o etapă esențială în consolidarea poziției Bento pe piața IT din România, dar și din regiune.

  În ceea ce privește bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul acesta, având în vedere magnitudinea contractului semnificativ din 14 septembrie, compania nu exclude posibilitatea unei revizuiri a acestuia, echipa de management având în analiză impactul acestui contract, dar și derularea proiectelor și a contractelor existente pentru restul anului 2023.

  Bugetul de venituri și cheltuieli al Bento, așa cum a fost aprobat de către acționari în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din aprilie 2023 prevede venituri totale de 46,7 milioane de lei, EBITDA de 11,8 milioane de lei și profit net de 9,3 milioane de lei.

  Bento este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din 16 martie 2022, fiind una dintre puținele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. În prezent, Bento are o capitalizare de piață de 78 de milioane de lei.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...