Start-upul românesc de tehnologie theCoRD.ai lansează o soluție AI de team coaching

0
109

Startup-ul românesc de tehnologie theCoRD.ai lansează o soluție AI de team coaching care se adresează exclusiv echipelor remote. theCoRD.ai a fost dezvoltată în contextul răspândirii lucrului remote (creșterea, la nivel mondial, cu 156% în ultimele șase luni a numărului angajaților cu formă de lucru la distanță), dar și al nevoii companiilor de a identifica talente la nivel internațional.

theCoRD.ai (the Coaching Results Driven AI) analizează, cu ajutorul algoritmului de învățare automată, tiparele conversaționale ale angajaților din timpul întâlnirilor online ale echipei și oferă ulterior recomandări personalizate de coaching pentru a ajuta angajații să fie mai productivi și să aibă întâlniri mai scurte și mai eficiente.

„Într-o lume care evoluează rapid, modul în care lucrăm împreună este crucial, în egală măsură cu munca pe care o facem. Am fondat theCoRD.ai nu doar pentru a optimiza dinamica din echipe, ci cu viziunea unei remodelări fundamentale a modul în care colaborăm în mediul remote. Misiunea noastră merge dincolo de crearea unui instrument de inteligență artificială – este vorba despre a fi pionierul unei mișcări în care fiecare voce este ascultată, fiecare idee este apreciată și unde înțelepciunea colectivă da naștere inovației”.

Ruxandra Cord, fondatoare theCoRD.ai

Printre caracteristicile inovatoare se numără analiza dinamicii ședințelor de echipă, recunoașterea pattern-urilor în comportamentele din cadrul ședințelor și evaluarea competențelor manageriale. Pe baza acestor indicatori, theCoRD.ai propune soluții concrete despre modul în care membrii fiecărei echipe să interacționeze și să colaboreze.

Prin analogie cu o echipă de sport, theCoRD.ai analizează ședințele online ca fiind terenul unde angajații unei companii se reunesc, se antrenează și își pasează “mingea” între ei. Soluția AI de team coaching se concentrează pe analiza dinamicii dintre membrii echipei, observând modul în care aceștia comunică și colaborează în timpul ședințelor.

Antrenorul AI de echipă analizează mai mulți indicatori, precum nivelul de implicare și de interacțiune al participanților, nivelul de facilitare a întâlnirilor, timpul de discuție al fiecărui participant, dinamica discuțiilor și a polarităților, subiectele dezbătute în raport cu cele planificate, rolurile membrilor echipei în gestionarea întâlnirilor online.

Recomandările propuse iau în calcul diferitele grade de experiență dintr-o organizație, de la angajați entry-level, la middle și top management. Astfel, în timp ce membrii echipei primesc informații personalizate de coaching și recomandări despre cum să fie mai eficienți, echipa de management are o imagine de ansamblu, clară, asupra dinamicii din echipele sale remote.

Conform companiei de cercetare Zippia Research, angajații din SUA petrec până la 33% din săptămâna de lucru în întâlniri online. 71% dintre acestea sunt considerate neproductive, angajații petrecând, în medie, 31 de ore lunar în întâlniri neproductive.

Companiile cu mai puțin de 50 de angajați irosesc în medie 18.000 de dolari pe an pe ședințe neproductive. Organizațiile cu peste 100 de angajați irosesc în medie 420.000 de dolari pe an pe ședințe neproductive.

Soluția theCoRD.ai se adresează companiilor mici și mijlocii, care activează, cu precădere, în industrii dinamice precum IT&C și MarCom (Marketing & Communication), acestea fiind sectoarele care au recrutat cei mai mulți angajați remote în 2023.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here