ARB și Poliția lansează o bandă desenată care atrage atenția asupra criminalității informatice

0
124

Proiectul național de conștientizare şi prevenire a pericolelor din mediul online inițiat de Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică şi Asociația Română a Băncilor, este completat cu o nouă resursă educativă de benzi desenate: „Întâmplări din viața digitală” – al treilea sezon al aventurilor familiei Webster.

Broșura beneficiază de expertiza în materie de securitate cibernetică a instituțiilor specializate din Elveția și a fost publicată în limba română cu sprijinul Oficiului Federal elvețian de Comunicații, al Ambasadei Elveției la București, al Centrului de training Swiss Webacademy din Sibiu, al Poliției Române, al Directoratului Național de Securitate Cibernetică, al Ministerului Educației, al Asociației Române a Băncilor, al Microsoft, al Camerei de Comerț Elveția-România și al Swiss Sponsors’ Fund. 

Seria de benzi desenate „Întâmplări din viața digitală” abordează problemele pe care oricare dintre membrii unei familii le poate întâmpina în lumea digitală: escrocherii online, tentative de șantaj, teorii ale conspirației, site-uri cu conținut neplăcut, dependență de ecran și diverse tipuri de înșelătorii online.

Pornind de la aventurile familiei Webster, cititorilor li se arată cum să se comporte în mod responsabil în astfel de situații periculoase. În plus, fiecare poveste este însoțită de sfaturi practice pentru a evita capcanele internetului.

Toate cele trei sezoane pot fi accesate şi descărcate gratuit de pe site-urile https://sigurantaonline.ro/povesti/ şi https://www.websters.swiss/ro/.

Broșura „Intâmplări din viaţa digitală” va fi lansată în cadrul Congresului Cybersecurity Dialogues, care va avea loc la Sibiu, în perioada 20 – 22 septembrie 2023.

Inițiat la Sibiu în 2013 de Swiss Webacademy, Congresul Cybersecurity Dialogues este o platformă de dialog central-europeană, anuală, realizată în strânsă colaborare cu Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ONU, Geneva) şi plasată sub înaltul patronaj al Ambasadei Elveției în România.

Co-organizatorii congresului sunt Swiss Webacademy şi NTT DATA România. Ediția a 9-a a Congresului va aborda metodele de lucru într-o nouă lume digitală: tehnologii emergente, provocări și amenințări, soluții pentru securizarea viitorului nostru.

Congresul reunește specialiști din domeniul securității din Elveția, Franța, Italia, Marea Britanie şi România, partenerii din cadrul proiectului național sigurantaonline.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here