More

  Studiul IBM: 75% dintre companii consideră că organizația cu cea mai avansată inteligență artificială generativă câștigă, dar doar 29% cred că au expertiza internă necesară pentru a o adopta

  Conform studiului anual IBM CEO decision-making in the age of AI, Act with intention, 3 din 4 (75%) dintre companiile participante consideră că organizația cu cea mai avansată inteligență artificială generativă va avea un avantaj competitiv. Cu toate acestea, precum în cazul oricărei tehnologii în dezvoltare rapidă, afacerile se dovedesc a fi nepregătite și nesigure asupra modului în care o pot utiliza.

  „Suntem la începutul unei călătorii pentru a înțelege puterea, amploarea și capacitățile inteligenței artificiale generative. În mod natural, evoluțiile recente în domeniul IA i-au inspirat pe liderii de business să-și reevalueze potențialul Tech și modul în care îi poate ajuta să stimuleze creșterea afacerii. Companiile trebuie să acționeze – și rapid, dată fiind viteza cu care IA generativă ar putea fi adoptată – pentru a accelera transformarea digitală”.

  Cerasela Baiculescu, Country Leader IBM România și Moldova

  Principalele obstacole pentru adoptarea inteligenței artificiale generative de către companii

  Studiul arată că principalele obstacole pentru adoptarea inteligenței artificiale generative sunt linia de date, securitatea datelor, reglementarea și conformitatea. Executivii evaluează riscurile sau obstacolele potențiale ale tehnologiei, cum ar fi bias-ul, etica și securitatea.

  Peste jumătate (57%) dintre companiile participante la studiu sunt îngrijorate de securitatea datelor, iar 48% se tem de bias sau de acuratețea datelor. Cu toate acestea, precum în cazul oricărei tehnologii în dezvoltare rapidă, businessurile sunt nepregătite și nesigure cu privire la modul în care pot utiliza inteligența artificială.

  Există și o discrepanță între liderii companiilor și echipele lor în ceea ce privește pregătirea în IA. Jumătate (50%) dintre companii declară că integrează deja IA generativă în produse și servicii, iar 43% spun că o folosesc pentru decizii strategice.

  Cu toate acestea, doar 29% dintre echipele executive sunt de acord că au expertiza internă necesară pentru a adopta IA generativă.

  „Statisticile crescute referitoare la adoptarea inteligenței artificiale reflectă cu adevărat realitatea. În ultimii 2 ani, interesul pentru IA a crescut exponențial. Ne aflăm în pragul unei revoluții. Sunt convins că viitorul va aparține în mare măsură acestei tehnologii și va face parte din viețile fiecăruia dintre noi.”

  Adrian Năstase, Country Leader, Președintele Consiliului de Administrație al ASEE Solutions România

  Companiile afirmă că productivitatea – și tehnologia care o va susține – este o prioritate conform unui sondaj McKinsey. Adoptarea globală a inteligenței artificiale în întreprinderile mari s-a dublat din 2017 până în prezent. Impactul IA se simte deja în diverse industrii, precum și la locurile de muncă, pe plan global.

  Potrivit studiului, liderii din întreaga lume susțin că productivitatea, evoluția tehnologică și experiența clientului sunt principalele lor priorități pentru următorii trei ani.

  Nevoia de a adopta IA generativă ca instrument de afaceri și luare a deciziilor este un moment important – un moment în care companiile trebuie să-și stabilească planurile clar și să fie pregătite pentru utlizarea IA.

  Cu toate acestea, studiul arată că mai puțin de 1 din 3 companii au finalizat o evaluare a impactului potențial al IA generative asupra forței de muncă. Mai mult decât atât, 2 din 3 lideri pot acționa fără o viziune clară despre modul în care să-ți ajute angajații să se acomodeze cu modificările aduse de IA.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...