More

  Uni Systems primește 21 de contracte de 18 milioane de euro pentru întărirea securității cibernetice în

  Uni Systems a obținut 21 de contracte-cadru de servicii pentru a sprijini Agenția pentru Securitate Cibernetică a Uniunii Europene (ENISA) în furnizarea de servicii complete de securitate cibernetică în 20 din cele 27 de state membre ale UE. Acordurile au o valoare totală de 18 milioane de euro și au o durată de 36 de luni.

  Contractele sunt atribuite în cascadă și angajează Uni Systems ca principal sau unic contractant de servicii pentru Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Letonia și Suedia, și ca al doilea sau al treilea contractant de servicii în cascadă pentru Bulgaria, Ungaria, Italia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Belgia, Cipru, Grecia, România și Irlanda.

  “Suntem încântați să continuăm cooperarea noastră de lungă durată cu ENISA și suntem onorați să sprijinim un program de securitate cibernetică atât de important pentru misiunea noastră la nivelul UE. Ne angajăm să ne unim forțele cu ENISA și cu echipele naționale de experți de top din statele membre pentru a consolida securitatea cibernetică ale UE, protejând de amenințările digitale atât cetățenii, cât și infrastructura critică”.

  Nikos Psimogiannos, director al unității de afaceri internaționale și membru executiv al CA al Uni Systems

  Scopul contractelor, câte unul pentru fiecare dintre cele 20 de state membre, este de a întări securitate cibernetică a infrastructurii statelor membre, deschizând calea către un spațiu digital mai sigur și mai rezilient în întreaga UE.

  Uni Systems va sprijini și va asista ENISA în furnizarea de servicii de securitate cibernetică – ex-ante (servicii împotriva unor potențiale amenințări iminente la adresa securității cibernetice) și ex-post (servicii care răspund la un incident real de securitate cibernetică).

  Aceste servicii furnizate de ENISA sunt menite să completeze eforturile statelor membre ale Uniunii Europene și ale celor de la nivelul Uniunii de a-și îmbunătăți în continuare pregătirea și capacitatea de a răspunde la incidente sau crize de securitate cibernetică la scară largă.

  Printre serviciile cheie pe care le va furniza Uni Systems se numără și sprijinul pentru exerciții de securitate cibernetică și evaluări ale capacităților, inclusiv dezvoltarea de scenarii de testare, desfășurarea de exerciții de securitate cibernetică și evaluarea maturității în materie de securitate cibernetică în statele membre ale UE.

  Firma va acorda și asistență tehnică pentru gestionarea incidentelor, inclusiv analiza incidentelor de securitate a informațiilor, analiza artefactelor și a probelor criminalistice și coordonarea răspunsului la incidente, dar și asistență cu privire la evaluarea amenințărilor, inclusiv punerea în aplicare a proceselor de evaluare a amenințărilor, evaluări specifice ale amenințărilor și analiza peisajului amenințărilor.

  ENISA este agenția UE dedicată atingerii unui nivel comun ridicat de securitate cibernetică în întreaga Europă, contribuie la politica europeană în materie de securitate cibernetică și cooperează cu statele membre ale UE pentru a contracara provocările cibernetice viitoare.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...