More

  Investitorii instituționali acordă o importanță tot mai mare activelor digitale în portofoliile de investiții

  Investitorii instituționali recunosc din ce în ce mai mult importanța a activelor digitale în portofolii diversificate de investiții, potrivit unui studiu realizat de managerul de fonduri speculative pentru active digitale Nickel Digital Asset Management (Nickel), cu sediul la Londra. Fondul a fost fondat de foști angajați ai Bankers Trust, Goldman Sachs și JPMorgan.

  Mai mult de 9 din 10 (92%) sunt de acord că activele digitale au un rol important de jucat în portofolii, dar majoritatea preferă ca nivelul investițiilor în active digitale să fie moderat.

  „Investitorii instituționali și administratorii de averi descoperă treptat beneficiile de diversificare oferite de activele digitale în construcția portofoliului. Există, desigur, o serie de opinii cu privire la felul de rol pe care ar trebui să îl joace activele digitale, majoritatea concentrându-se pe unul moderat, care se potrivește cu opiniile celor mai mulți experți cu privire la modul în care activele digitale pot susține performanța.”

  Anatoly Crachilov, CEO și partener fondator la Nickel Digital

  Studiul, realizat în SUA, Marea Britanie, Germania, Elveția, Singapore, Brazilia și Emiratele Arabe Unite pe un eșantion de investitori care gestionează în mod colectiv active de 3,5 trilioane de dolari, a arătat că 66% dintre respondeți cred că rolul activelor digitale ar trebui să fie moderat într-un portofoliu diversificat.

  Doar 32% cred că pot juca un rol semnificativ, în timp ce 39% cred că ar trebui să joace un rol mic în portofoliile investitorilor.

  Aproximativ 42% cred că activele cripto și cele digitale ar trebui incluse doar în anumite investiții în timp ce doar 7% spun că nu ar trebui luate în considerare deloc.

  De asemenea, consensul tot mai mare cu privire la utilizarea activelor digitale pentru diversificare este susținut de un optimism crescând cu privire la lansările de fonduri în sector, relevă studiul.

  Aproximativ 62% dintre cei chestionați se așteaptă la lansarea unui fond axat pe recuperarea activelor digitale în următoarele 12 luni, comparativ cu anul trecut.

  Cu toate acestea, aproape toți (96%) cred că sprijinul unei instituții financiare majore este important înainte de a investi, 57% spunând că este foarte important.

  Odată cu lansările de fonduri, investitorii instituționali prognozează o creștere a utilizării tokenizării fondurilor de investiții și a claselor de active. Aproximativ 85% prevăd o creștere a tokenizării în următorii trei ani, iar 25% așteaptă o creștere dramatică.

  Cu toate acestea, volatilitatea rămâne cea mai mare barieră în calea investițiilor în sectorul cripto și al activelor digitale pentru investitorii instituționali care sunt sceptici.

  Mai mult de jumătate (51%) care sunt reticenți în a investi își menționează griji cu privire la volatilitate, în timp ce 45% au îngrijorări cu privire la securitate și 40% se îngrijorează că nu înțeleg sectorul. Doar o treime (34%) sunt preocupați de problemele de reglementare.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...