More

  Apple va emite o actualizare de software pentru utilizatorii francezi ai iPhone 12

  Apple va emite o actualizare de software pentru utilizatorii francezi ai iPhone 12 pentru a soluționa o dispută cu autoritățile de reglementare care au ordonat suspendarea vânzării telefonului din cauza încălcării limitelor de expunere la radiații, scrie Reuters.

  „Vom emite o actualizare de software pentru utilizatorii din Franța, pentru a se adapta protocolului folosit de autoritățile franceze. Așteptăm cu nerăbdare ca iPhone 12 să fie disponibil în continuare în Franța”.

  Apple

  Guvernul francez a salutat demersul și a spus că actualizarea software-ului va fi testată rapid și ar trebui să permită reluarea vânzărilor modelului relativ vechi, lansat în 2020.

  Belgia, care a declarat joi că va revizui potențialele riscuri pentru sănătate legate de iPhone 12 ca urmare a suspendării din Franța, a salutat de asemenea decizia corporației americane, dar a spus că va continua să facă revizuiri proprii a mai multor modele de iPhone.

  Cercetătorii au efectuat un număr mare de studii în ultimele două decenii pentru a evalua riscurile pe care telefoanele mobile le pot avea pentru sănătate. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aceste riscuri nu au fost stabilite.

  Cu toate acestea, Apple a continuat să conteste constatările franceze privind radiațiile, spunând că iPhone-ul a fost certificat de mai multe organisme internaționale ca fiind conform cu standardele globale.

  „Acest lucru este legat de un protocol de testare specific utilizat de autoritățile de reglementare franceze și nu de o problemă de siguranță”.

  Apple

  Ministrul francez al afacerilor digitale, Jean Noel Barrot, care a fost în contact regulat cu Apple în ultimele zile, a salutat actualizarea software-ului.

  „ANFR (regulatorul francez) se pregătește să testeze rapid această actualizare”, a spus ministerul său într-un comunicat, adăugând că acest lucru ar trebui să aducă modelul în conformitate cu standardele europene și să permită Franței să ridice suspendarea vânzării.

  Apple oferă în mod obișnuit actualizări de software pentru telefoanele și computerele sale, mai ales pentru a remedia o problemă de securitate. Acestea pot fi concentrate pe un anumit model sau o regiune și, uneori, Apple emite astfel de actualizări de mai multe ori într-o lună.

  Agence Nationale des Frequences (ANFR) a declarat marți că rata de absorbție specifică (SAR) a iPhone 12 – o măsură a ratei de energie de radiofrecvență absorbită de corp dintr-un echipament – a fost mai mare decât cea permisă legal, ceea ce a determinat suspendarea vânzării.

  Experții din industrie au spus că nu există riscuri de siguranță, deoarece limitele de reglementare au fost stabilite cu mult sub nivelurile la care oamenii de știință au găsit dovezi că pot provoca afecțiuni.

  Apple a lansat marți iPhone 15, iar iPhone 12 nu poate fi cumpărat direct de la Apple. Poate fi, totuși, cumpărat de la terți care au inventar sau comercializează telefoane vechi.

  O problemă mai mare decât suspendarea vânzării ar fi fost o potențială rechemare în fabrică a modelului de telefon, pe care Franța a sugerat că ar putea-o folosi dacă Apple ar fi refuzat să facă o actualizare de software.

  Veniturile Apple au totalizat aproximativ 95 de miliarde de dolari în Europa anul trecut, făcând din regiune a doua ca mărime după America. Unele estimări spun că firma americană a vândut peste 50 de milioane de iPhone-uri anul trecut în Europa.

  Adrian Dan

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...