More

  SAS pregătește investiții de 1 miliard de dolari pentru dezvoltarea inteligenței artificiale generative

  Un studiu McKinsey & Company estimează că AI-ul generativ va aduce creșteri de miliarde de dolari ale veniturilor în industrii precum sectorul bancar, high-tech, retail și chiar în spectrul larg al științelor vieții. Ca parte din investiția de 1 miliard de dolari în soluții pentru aceste sfere de lucru, SAS va livra ultima verigă lipsă din promisiunile oferite de AI-ul generativ.

  ”Realizarea de plusvaloare prin intermediul AI-ului generativ necesită o expertiză profundă a industriei, capacități AI de ultimă generație și guvernanță de tip end-to-end. SAS are capacitatea unică de livra toate aceste elemente necesare. Investiția noastră de 1 miliard de dolari în soluții pentru industrie include integrarea de capacități fiabile de AI generativ, care sunt precise, explicabile și valabile. Software-ul SAS este de cele mai multe ori critic în afacerile clienților noștri și nu ne permitem să avem dreptate doar uneori.”

  Bryan Harris, Executive Vice President și Chief Technology Officer în cadrul SAS

  Printre progrsele SAS în domeniul privința AI-ului generativ se numără generarea de date sintetice, capabilitate care garantează siguranța confidențialității, atenuarea biasurilor și reprezintă fundația gemenilor digitali.

  Pentru a combate perturbările și a îmbunătăți reziliența, organizațiile trebuie să stimuleze și să optimizeze sisteme complexe precum lanțurile de aprovizionare și spațiile de manufactură. Crearea unui geamăn digital pentru un sistem fizic ajută o organizație să-și pună întrebări precum ”cum ar fi dacă?” și să afle rezultate viitoare mult mai rapid. Astfel, pot fi luate decizii strategice de anvergură, care aduc mai multă plusvaloare, în timp ce riscurile și pierderile sunt minimizate.

  De asemenea, modelele lingvistice mari reprezintă un element cheie al mișcării AI-ului generativ, iar pentru a oferi plusvaloare reală companiilor, aceste modele trebuie să fie calibrate ca să răspundă nevoilor specifice ale fiecărui industrii, în timp ce asigură confidențialitatea datelor.

  SAS continuă să lucreze alături de clienții săi pentru a construi simulări de gemeni digitali în manufactură și logistică. Pentru generarea de date sintetice, SAS colaborează cu clienții din industriile bancare și medicale. Totodată, SAS cercetează îndeaproape și aplicarea de LLM-uri (modele lingvistice mari) problemelor din industrie, cu accent pe livrarea unor rezultate sigure și de încredere pentru clienți.

  ”SAS are intenții serioase în abordarea sa față de AI-ul generativ, date sintetice, simulări de gemeni digitali și modele lingvistice mari, iar asta pe bună dreptate. Toate acestea sunt capacități critice care permit o viteză mai mare de luare a deciziilor – scopul principal al directorilor care alocă fonduri pentru investiții în cele mai noi inițiative de inteligență artificială, analytics și inițiative privind datele. Reputația SAS în privința promovării unei inteligențe artificiale etice înseamnă că va putea oferi clienților susținere solidă pentru aceste tehnologii transformaționale, un aspect foarte important atunci când mizele sunt foarte mari pentru clienți din industrii ce gestionează date sensibile, precum sectorul bancar sau cel medical.”

  Dan Vesset, Group Vice President, Analytics and Information Management în cadrul IDC

  Astfel, SAS și Microsoft lucrează la o integrare cu AI-ul generativ care combină scalabilitatea Azure OpenAI cu capacitățile SAS de a organiza sarcini de nivel enterprise și analize existente folosite de companii pentru a lua decizii operaționale.

  Integrarea cu AI-ul generativ va fi disponibilă în cadrul unui preview privat, în ultimul trimestru din 2023.

  Totodată, SAS lucrează alături de clienții săi pentru a dezvolta fluxuri de lucru bazate pe AI-ul generativ pentru a răspunde unor probleme specifice diverselor industrii în domenii cheie: bancar, asigurări, manufactură, retail și în sectorul public.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...