certSIGN integrează semnătura electronică la distanță în Adobe Acrobat Sign

0
104

Compania românească de IT&C și producător de soluții criptografice certSIGN a integrat Paperless, serviciul de semnătură electronică calificată la distanță, în platforma Adobe Acrobat Sign pentru semnarea de documente electronice.

„Accesul facil la o soluție de semnătură electronică cu același efect legal ca o semnătură olografă a devenit o necesitate în mediul de afaceri actual, iar companiile recunosc nevoia de a finaliza tranzacții la distanță, oriunde și oricând se află semnatarii desemnați. Integrarea serviciului Paperless cu Acrobat Sign le oferă utilizatorilor o experiență complet online de gestionare a documentelor electronice menită să îmbunătățească eficiența proceselor și securitatea documentelor semnate electronic”.

Adrian Florea, CEO al certSIGN

Paperless este un serviciu de semnătură electronică calificată la distanță acoperind în prezent toate etapele unei experiențe complet online: de la identificarea video la distanță necesară pentru emiterea unui certificat digital până la semnarea unui document de către mai mulți semnatari.

Integrarea Paperless în Adobe Acrobat Sign reprezintă un pas semnificativ în evoluția serviciului de semnătură electronică calificată la distanță al certSIGN deoarece permite semnarea electronică a documentelor de pe orice dispozitiv – desktop, laptop sau smartphone – prin accesarea unei platforme unice.

Certificatele digitale pentru semnătura electronică emise de certSIGN sunt integrate nativ în Acrobat Sign, astfel încât utilizatorul nu trebuie să instaleze drivere sau aplicații software suplimentare pentru a semna documente electronice.

certSIGN emite diferite tipuri de certificate, permițând crearea mai multor tipuri de semnătură electronică, cu niveluri de securitate diferite. Dintre acestea, semnătura electronică calificată integrată în Acrobat Sign oferă cel mai înalt nivel de Securitate a documentelor semnate, deoarece are aceeași valoare legală ca o semnătură olografă, conform Regulamentului eIDAS.

Integrarea în Acrobat Sign a fost realizată folosind standardul dezvoltat de Cloud Signature Consortium, care definește o modalitate unificată de interacțiune între aplicațiile de semnare a documentelor electronice, cum ar fi Acrobat Sign, și serviciile de semnătură electronică conforme cu eIDAS furnizate de furnizorii de servicii de încredere, precum Paperless dezvoltat de certSIGN.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here