More

  Bosch: Vânzările de computere de bord pentru autovehicule se vor ridica la miliarde de euro până la mijlocul deceniului

  Compania germană de tehnologie Bosch spune că ”software-ul este pilonul central pentru viitorul mobilității” și se așteaptă la vânzări de trei miliarde de euro în 2026 numai din calculatoarele pentru sistemele de asistență a șoferului și infotainment.

  „În viitorul mobilității definite prin software, nu doar hardware-ul va fi vital, ci și interacțiunea dintre software din diferite surse. Mai mult ca oricând, Bosch se poziționează, de asemenea, ca o companie de software pentru mobilitate, dezvoltându-și în același timp expertiza în domeniul hardware. Ca parte a acestui efort, compania își reorganizează sectorul de activitate Mobilitate începând cu 1 ianuarie 2024. Acest lucru va consolida colaborarea între divizii. Bosch are 38.000 de dezvoltatori de software numai în cadrul operațiunilor sale de mobilitate – mai mult decât orice altă companie din industria auto”.

  Stefan Hartung, președintele Consiliului de Administrație al Bosch

  În sectorul Mobilitate, compania se așteaptă ca vânzările să înregistreze o creștere de zece procente în 2023, după ajustarea efectelor cursului de schimb valutar. Această creștere include efecte de preț, dar și creșteri marcate ale volumului.

  Autovehiculele definite prin software necesită o nouă arhitectură IT și electronică centralizată. Bosch oferă software pentru hardware agnostic, care funcționează pe cipuri realizate de diferiți producători. Un rezultat al acestui lucru este un middleware special pentru sistemele de asistență a șoferului și de conducere automată, care ajută, de asemenea, la decuplarea software-ului și a hardware-ului.

  Autovehiculele în care software-ul reprezintă punctul de plecare al proiectării și dezvoltării pot oferi șoferilor o experiență de conducere digitală și personalizată. Noi funcții în domenii precum asistența pentru șoferi, pot fi adăugate la autovehicul prin intermediul actualizărilor de software.

  „Ne-am obișnuit cu actualizări constante pentru dispozitivele noastre inteligente. Și autovehiculele ar trebui să poată primi funcții noi în orice moment, indiferent de orice facelift sau model”.

  Dr. Markus Heyn, membru al Consiliului de Administrație și președinte al sectorului de Mobilitate al Bosch

  În cazul autovehiculelor electrice, de exemplu, software-ul facilitează gestionarea energiei conectate și gestionarea termică, reducând astfel timpul de încărcare a acumulatorilor cu până la 20 de procente.

  De asemenea, Bosch estimează ca activitatea de electromobilitate să atingă vânzări de 6 miliarde de euro în 2026, după ce anul trecut compania a reușit să își crească producția de componente pentru autovehicule electrice cu aproximativ 50%.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...