Bursa din Londra vrea să lanseze un serviciu de tranzacționare bazat pe blockchain

0
104

London Stock Exchange Group (LSEG) intenționează să lanseze un serviciu digital de tranzacționare a activelor financiare tradiționale folosind tehnologia blockchain. Compania a studiat potențialul unei astfel de afaceri de aproximativ un an și a decis să ducă mai departe planurile, a declarat Murray Roos, șeful piețelor de capital la LSE Group, scrie Reuters.

LSE nu construiește nimic în jurul criptoactivelor, dar caută să folosească tehnologia care stă la baza token-urilor precum bitcoin pentru a îmbunătăți eficiența cumpărării, vânzării și deținerii activelor tradiționale.

„Ideea este să folosim tehnologia digitală pentru a face un proces mai curat, mai lin, mai ieftin și mai transparent . . . și să-l reglementeze.”

Murray Roos, șeful piețelor de capital la LSEG

LSEG ia în considerare utilizarea unei entități juridice separate pentru operarea acestui serviciu care urmează să fie funcțional în următorul an.

Compania este deja în discuții cu autoritățile de reglementare și cu guvernul și Trezoreria din Marea Britanie.

Mișcarea vine într-un moment în care o serie de instituții financiare principale vorbesc despre potențialul blockchain de a simplifica procesul de emitere și tranzacționare a activelor financiare.

Thomson Reuters, mamă a Reuters News, deține o acțiune minoritară în LSEG, care plătește Reuters pentru știri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here