More

  MultiversX și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu dezvăluie o nouă inițiativă academică

  MultiversX a încheiat un parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), alăturându-se altor cinci companii locale care susțin financiar și didactic o inițiativă menită să modeleze educația tinerilor talentați în acest domeniu. Facultatea de Științe Economice din cadrul ULBS introduce din această toamnă un nou program de studii de licență, cu o abordare inovativă și de actualitate, sub denumirea de Business Informatics (Informatică Economică).

  MultiversX este o rețea blockchain extrem de scalabilă, sigură și descentralizată, creată pentru a permite dezvoltarea de aplicații inovatoare pentru utilizatori, companii, societate și noua frontieră Metavers.

  Acest profil va fi predat exclusiv în limba engleză de către profesori calificați, dar și de către specialiști din zona de business și antreprenori cu experiență relevantă în domeniu. Specializarea va cuprinde 30 de locuri fără taxă pentru studenți, din care 10 subvenționate de la bugetul de stat și 20 subvenționate de către cele 6 companii implicate în acest demers.

  Un raport publicat în Octombrie 2022 de SlashData, companie specializată în analiza economiei dezvoltatorilor software, evidențiază faptul că programatorii cu 6-10 ani de experiență au cea mai mare deschidere pentru a lucra în cadrul industriei blockchain. Chiar dacă unii dintre ei nu sunt încă suficient de experimentați pentru a activa în această industrie, programatorii ce au maxim 5 ani de experiență sunt nu doar interesați, ci se și instruiesc în mod activ pentru a face acest pas.

  “Tehnologia blockchain facilitează accesul la instrumente financiare și alte servicii digitale oricui, de oriunde de pe glob, aducând totodată și alte avantaje precum rezistența la cenzură, compozabilitate, performanțe ridicate și costuri reduse. În calea către o economie bazată pe această tehnologie și adopția acesteia, înțelegem pe deplin importanța și necesitatea unui act educațional de calitate. Acesta reprezintă cheia care susține dezvoltarea individuală, dar ne și conectează la potențialul inovator al tinerilor, care vor deveni, la rândul lor, arhitecții economiei viitorului.”

  Beniamin Mincu, CEO MultiversX

  Ca parte a colaborării dintre MultiversX și ULBS, studenții vor avea posibilitatea ca, pe parcursul semestrului 2 din cadrul anului 3, să studieze disciplina “Blockchain and FinTech Applications”, familiarizându-se astfel cu toate particularitățile și funcționalitățile rețelei blockchain MultiversX, dar și cu aplicațiile descentralizate ce fac parte din ecosistem.

  Cursul dedicat proiectului MultiversX va presupune un format cu o durată de 14 săptămâni, cu 2 ore de curs și 2 ore de laborator pe săptămână. Studenții vor avea șansa de a dobândi cunoștințe teoretice și practice chiar de la membrii echipei MultiversX, care vor fi implicați direct în actul educațional.

  “Parteneriatul dintre Facultatea de Științe Economice a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și compania MultiversX contribuie la dezvoltarea unei educații superioare adaptate la provocările din era digitală prin studiul și aplicarea tehnologiilor emergente în economie și afaceri, la pregătirea studenților pentru cariere de succes într-o lume în continuă schimbare. Prin această colaborare, ambele părți, studenții și profesorii în același timp, vor construi împreună cunoștințe și inovații ce pot avea un impact semnificativ în societate și în economia globală. Compania MultiversX demonstrează un angajament puternic în domeniul educației prin implicare activă, iar această punte între lumea academică și cea de business poate să aducă beneficii reciproce. Pe de o parte, facultatea se bucură de know-how prin experiența unui lider tehnologic, ceea ce sporește calitatea educației oferită studenților. Pe de altă parte, MultiversX beneficiază de oportunități de cercetare aplicată și atragere de talente noi, contribuind la dezvoltarea și avansul industriei tehnologice.”

  conf. univ. dr. Eduard Stoica, Prodecan / Facultatea de Științe Economice

  Această inițiativă comună deschide noi orizonturi și își propune modelarea unor generații de lideri pregătiți să facă față provocărilor viitorului. Colaborarea se înscrie într-un efort mai larg al MultiversX de a contribui la dezvoltarea întregii industrii blockchain.

  Cu intenția de a stimula adopția în cadrul unui segment ce manifestă un interes nativ pentru noile tehnologii, o serie de alte activități și evenimente sunt planificate. Demonstrații, hackathons, dar și ghiduri și materiale educative au ca scop integrarea unui flux nou de tineri entuziaști în ecosistemul MultiversX.

  Adrian Dan

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...