More

  Dronamics, prima companie aeriană din lume licențiată pentru a zbura cu drone de marfă, caută finanțare prin SeedBlink

  SeedBlink, platformă de finanțare pentru start-upurile tehnologice europene, organizează cea de-a doua campanie de finanțare pentru Dronamics, prima și singura companie aeriană din lume care este licențiată pentru a produce și opera drone de marfă. Campania vizează o finanțare Pre-Serie A de două milioane de euro – exclusiv pe SeedBlink – și se derulează între 18 și 31 iullie.

  Această rundă are loc un an și jumătate după prima finanțare SeedBlink pentru Dronamics și permite investitorilor actuali și noi să își mențină și să își extindă participația în dezvoltatorul și operatorul de drone cargo. Actuala campanie vizează o finanțare Pre-Series A de două milioane de euro, exclusiv pe SeedBlink, și succede rundei suprasubscrise (cu o valoare de 900.000 de euro) din decembrie 2021 la care au participat peste 200 de investitori prin intermediul SeedBlink.

  „Având avantajul major de a face primul pas, completat de o tehnologie inovatoare, parteneriate de producție și angajamentul pentru sustenabilitate, echipa Dronamics este determinată să redefinească industria de transport marfar și să deschidă calea către un viitor în care soluțiile logistice sunt mai eficiente și cu impact mai mic asupra mediului. Este o onoare să avem un rol în această misiune și să oferim comunității noastre de investitori oportunitatea de a-i susține cu doar câteva luni înainte de runda lor Pre-Serie A, care va aduce lansarea comercială a businessului”.

  Andrei Dudoiu, cofondatorul SeedBlink

  Ticketul minim – de 2.500 de euro (1.000 de euro pentru membrii Clubului SeedBlink) – reprezintă un prag atrăgător pentru persoanele fizice care doresc să devină acționari ai companiei.

  Până în prezent, Dronamics a strâns în total 40 de milioane de dolari de la fonduri early-stage și angel investors din 12 țări, compania fiind cofinanțată de Uniunea Europeană prin prestigiosul Consiliu de Inovație European, programul inovator simbol al Europei.

  „Suntem încântați să fim în fruntea evoluției industriei de drone cargo. Scopul nostru este de a transforma modul în care mărfurile sunt transportate, oferind o soluție mai rapidă, mai eficientă și mai ecologică. Cu o autonomie de până la 2.500 de km și o capacitate de încărcare de până la 350 kg, Black Swan are nu numai o capacitate operațională îmbunătățită, ci și beneficii substanțiale pentru mediu. În comparație cu metodele convenționale de transport marfar, Black Swan se remarcă prin reducerea emisiilor cu până la 60%, economisirea timpului cu până la 80% și reducerea costurilor cu până la 50%”.

  Svilen Rangelov, cofondator și CEO al Dronamics

  Campania inițială a Dronamics a fost una dintre primele runde SeedBlink la nivel internațional, platforma oferind până acum oportunitatea pentru peste 70.000 de investitori din 88 de țări să investească în start-upuri promițătoare.

  SeedBlink este o platformă de investiții de risc specializată în tehnologie, care permite investitorilor individuali să finanțeze start-upuri și scale-upuri europene de top, alături de investitori instituționali consacrați.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...