More

  Raport ANCOM: Clienții Orange au beneficiat de cele mai bune viteze medii de internet fix și mobil în ultimii șase ani

  Conform unui raport semestrial ANCOM, privind utilizarea serviciilor de internet, realizat în baza măsurătorilor făcute de utilizatori români prin Netograf.ro, clienții Orange România au avut, în ultimii șase ani, cele mai mari viteze medii din România, atât pentru internetul fix, cât și pentru cel mobil.

  ”Performanțele obținute de Orange în analiza ANCOM și mai ales creșterea accelerată a vitezelor de internet mobil în special începând din 2019 se datorează și rețelei 5G/5G+, ce azi oferă viteze de până la 1,5 Gbps și este disponibilă în 30 de orașe de pe întreg teritoriul țării.”

  Orange

  Orange România spune că a investit peste 4,4 miliarde de euro în ultimii 26 de ani în România.

  Clienții Orange au avut cea mai performantă rețea mobilă, viteza internetului mobil dublându-se în ultimii șase ani. Mai mult, în 2022, viteza medie în rețeaua mobilă Orange a fost de 57Mbps, cu peste 78% mai mare decât cea a următorului clasat.

  În urma datelor centralizate de aplicația Netograf.ro, viteza medie de internet fix înregistrată de Orange România a crescut de 2,5 ori în ultimii șase ani. Dacă în 2017 viteza medie de download prin cablu era de 301 Mbps, în 2022 aceasta ajunge la 803 Mbps.

  Netograf.ro este instrumentul dezvoltat de ANCOM în beneficiul utilizatorilor, fiind o platforma independentă și obiectivă, pentru măsurarea experienței de conectivitate fixă și mobilă.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...