More

  TikTok este cea mai poluantă platformă de socializare, iar Generația Z contribuie cel mai mult la emisiile ei de CO2

  În timp ce multe activități umane, cum ar fi producția de energie și transportul, sunt recunoscute pentru contribuția lor la nivelul de poluare, există o multitudine de activități de zi cu zi care emit CO2 dar de care nu suntem conștienți. Una dintre aceste activități este utilizarea rețelelor sociale.

  O analiză a conchis că TikTok este cea mai poluantă platformă de socializare, fiecare utilizator emițând 30,72 kg de CO2 pe an. Pe durata vieții, un utilizator de TiKTok ar emite o cantitate de CO2 egală cu cea  generată de drumul de la Londra până la Tokyo. Această constatare a fost deosebit de îngrijorătoare din cauza creșterii impresionante a TikTok din ultimii ani, care ar putea chiar să depășească Facebook.

  În ultimii ani, cei din generația Z au petrecut în medie 75 de minute în fiecare zi pe TikTok. Acest lucru face din Gen Z cei mai frecventi utilizatori ai TikTok și, prin urmare, cei mai responsabili pentru cantitatea de CO2 emisă. De fapt, din cele 158 g de CO2 emise de TikTok pe minut, generația Z este responsabilă pentru mai mult de o treime.

  Privind alte platforme populare precum Instagram și Facebook, Millennials sunt cei mai frecvenți utilizatori ai celor două și, la rândul lor, sunt în mare măsură responsabili pentru cantitatea de CO2 emisă. Utilizatorii cu vârsta cuprinsă între 20-29 și 30-39 de ani de pe Instagram emit o cantitate combinată de 33 g de Co2 pe minut – mai mult de jumătate din totalul de CO2 emis pe minut de platformă.

  La fel, utilizatorii din aceeași grupă de vârstă de pe Facebook emit 29g de CO2 pe minut din totalul de 47g de CO2 emis pe minut de întreaga rețea de socializare.

  În ceea ce privește timpul petrecut pe rețelele de socializare, millenialii sunt cei mai frecventi utilizatori, petrecând în medie 167-169 de minute pe zi pe Instagram. În comparație, generația Z petrece mai puțin de jumătate din acest timp pe TikTok, de doar 75 de minute pe zi.

  Cu toate acestea, deoarece cantitatea de CO2 emisă în fiecare minut de TikTok este de peste două ori mai mare decât cea a Instagram și de trei ori mai mare decât cea a Facebook, timpul petrecut de generație Z pe rețelele sociale este mai dăunător mediului.

  Acest lucru evidențiază cât de dăunător este TikTok pentru mediu în comparație cu alte platforme. De asemenea, subliniază necesitatea clară ca TikTok să implementeze schimbări și de a demonstra că iau măsuri pentru a obține o abordare mai ecologică.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...