More

  Coreea de Sud amendează Google cu 32 de milioane de dolari pentru că a eliminat un rival local

  Coreea de Sud a amendat compania Google cu 42,1 miliarde de woni (32 de milioane de dolari) pentru că și-a folosit influența pe piața aplicațiilor mobile pentru a înlătura un rival local, cel mai recent semn de intensificare a controlului asupra companiei tehnologice din SUA care încearcă să se extindă în străinătate, potrivit Time.

  Google a încercat să blocheze creșterea rivalului platformei coreene One Store Co., a declarat marți Comisia pentru comerț echitabil din Coreea într-o declarație trimisă prin e-mail. Google ar fi cerut unora dintre companiile coreene de jocuri, inclusiv NCSoft Corp. și Netmarble Corp., precum și firmelor mai mici și companiilor chineze, să își lanseze exclusiv noile jocuri în Magazinul Google Play, în schimbul promovării de către Google a jocurilor lor și a sprijinirii suplimentare pe alte piețe.

  Google – care controlează aproximativ trei sferturi din piața aplicațiilor mobile din Coreea – a negat că oferă beneficii dezvoltatorilor care își pun aplicațiile doar pe Google Play.

  „Nu a existat nicio încălcare a legii. Google face investiții substanțiale în succesul dezvoltatorilor și, cu respect, nu suntem de acord cu concluziile KFTC.”

  un purtător de cuvânt al Google

  Autoritatea de reglementare a spus că Google a început să facă oferte condiționate în iunie 2016, când One Store și-a început operațiunile în Coreea, și a continuat până în aprilie 2018. Activitatea a redus capacitatea One Store de a atrage noi jocuri și a dus la o scădere a vânzărilor, în timp ce veniturile Google au crescut cu aproximativ 1,8 trilioane de woni, a spus FTC.

  „Acțiunile Google diferă de activitățile obișnuite de marketing. Intenția Google a fost de a exclude One Store de pe piață, pe care îl considera un concurent puternic.”

  Yu Seong Wook, directorul general al Biroului Anti-Monopol

  Confruntat cu acuzațiile tot mai mari de practici anticoncurențiale în întreaga lume, Google a susținut că, spre deosebire de Apple Inc., nu împiedică alte magazine de aplicații să concureze pe platforma sa. Compania îndrumă utilizatorii către aplicațiile din Magazinul Play, deoarece acolo poate oferi cea mai bună securitate și supraveghere, spune acesta.

  Google s-a confruntat cu diverse acuzații antitrust în afara SUA, inclusiv amenzi și procese în India și în Marea Britanie în ultimele luni.

  Autoritățile coreene au dezvăluit documente și e-mailuri de la angajații Google, susținând că firma americană a văzut intrarea One Store ca o amenințare la adresa vânzărilor sale în Coreea și a continuat cu o strategie de a-și submina rivalul de pe piață.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...