More

  Bio Logistic își automatizează afacerea cu sisteme integrate de la Senior Software

  Bio Logistic, jucător pe piața producției și distribuției de produse BIO din România, a investit într-un pachet de sisteme software performante pentru a automatiza activitatea și a-și consolida prezența în zona de online. Folosind soluții integrate de la Senior Software, compania va obține vizibilitate și control crescut asupra afacerii, acces la analize și rapoarte detaliate, optimizarea întregului proces de lucru și o gestionare mult mai eficientă a resurselor din organizație.

  ”Ca urmare a colaborării cu Senior Software, vom automatiza întregul flux de producție -depozitare – comandă – facturare – livrare. Aceasta include toate conectările cu platformele partenerilor, serviciile de curierat, integrare EDI și nu numai. Vrem să procesăm mai multe documente în mod operativ, în același număr de ore și cu același personal. Și partea de raportare și analiză va fi automatizată, ceea ce va contribui enorm la eficientizarea activității noastre, iar realizarea automată a raportului P&L și defalcarea pe centre de cost ne vor ajuta să creștem performanța în companie”.

   Doru Rădușean, Acționar și General Manager – Bio Logistic

  Cu un portofoliu de peste 300 de articole, compania Bio Logistic produce și distribuie produse alimentare, certificate BIO, pe toate canalele: traditional trade, online și marile lanțuri de retail (IKA): Auchan, Carrefour, Kaufland, Mega, Profi, Rewe, Romania Hipermarche, Selgros etc.

  Prin urmare, utilizarea unor sisteme integrate și performante, care să asigure optimizarea și conectarea proceselor din companie și, totodată, să permită o dezvoltare accelerată a afacerii, a devenit o prioritate pentru Bio Logistic din Timișoara.

  În urma unei analize asupra soluțiilor software din piață, conducerea companiei a hotărât că sistemele integrate furnizate de Senior Software sunt cele mai potrivite pentru a acoperi nevoile Bio Logistic.

  Astfel, managerii au ales SeniorERP – soft ERP pentru gestionarea resurselor, SeniorVisualBI – soft de Business Intelligence pentru raportare și analiză și Ecommerce – platformă pentru promovare și vânzări online B2B & B2C.

  Pachetul de soluții de la Senior Software va înlocui softurile neintegrate utilizate în prezent de către Bio Logistic. Lipsa de conectare dintre acestea i-a cauzat companiei o serie de dificultăți ce au dus la timpi inacceptabil de lungi pentru rezolvarea unor sarcini de lucru. În plus, sistemele făceau cu greu față multiplelor modificări legislative la care businessul trebuia să se conformeze.

  După implementarea sistemului SeniorERP și a funcționalităților EDI integrate în acesta, distribuitorul se așteaptă să eficientizeze schimbul de documente operative cu clienții și furnizorii și să opereze simplu facturile și încasările.

  Totodată, depunerea la timp a declarațiilor de natură fiscală cu ajutorul soluției ERP, conform celor mai recente prevederi legale, este un alt obiectiv urmărit de către companie. Mai departe, sistemul de Business Intelligence îi va permite echipei Bio Logistic să renunțe la realizarea raportărilor și analizelor în Excel, un mod de lucru care în prezent consumă foarte mult timp și este predispus erorilor. De asemenea, managerii companiei vor putea urmări mult mai ușor indicatorii cheie de performanță și, astfel, vor avea o imagine clară asupra afacerii, ceea ce va permite îmbunătățirea procesului decizional și a strategiilor de business.

  ”Datorită integrării, vom prelua automat comenzile de pe toate canalele, fără intervenție umană. De asemenea, pe partea de B2C, era necesară trecerea la un magazin online modern și aerisit, dar care în același timp să conțină toate elementele pentru facilitarea lansării comenzilor de către  clienți, de pe orice dispozitiv: tabletă, telefon, desktop sau dispozitiv LT”.

  Doru Rădușean, Acționar și General Manager – Bio Logistic

  În 2022, Senior Software a înființat o nouă filială, la Timișoara, proximitatea furnizorului de software față de locația companiei Bio Logistic fiind un alt aspect apreciat de către distribuitorul de produse BIO.

  Bio Logistic a fost înființată în 2007 de frații Cristian și Dănuț Onețiu și are o cifră de afaceri de aproximativ 3 milioane de euro. Compania distribuie o gamă de produse aparținând unor branduri precum Holle Baby Food, Probios, Vivani, Allos, dar și brandurile proprii Bio All Green și Natur All Green.

  Senior Software este furnizor și dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondată în 2003, compania a realizat peste 450 de implementări de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce și Hardware. Compania își desfășoară activitatea în București, Constanța, Cluj, Iași și Timișoara și are o echipă de peste 180 de angajați.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...