More

  TikTok deschide alte două centre de date în Irlanda și Norvegia, pentru a consolida protecția datelor utilizatorilor europeni

  TikTok, destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil, anunță astăzi detalii despre Proiectul Clover, care va crea o enclavă europeană sigură pentru datele utilizatorilor TikTok din Marea Britanie și Spațiul Economic European. Prin Proiectul Clover, TikTok lansează o serie de măsuri noi pentru a îmbunătăți protecția datelor existente.

  Având la bază modelul pentru securitatea datelor din SUA, TikTok își va îmbunătăți măsurile de control pentru accesul la date prin introducerea de bariere de securitate.

  Acestea vor determina accesul angajaților la datele utilizatorilor TikTok din Marea Britanie și Europa, precum și transferurile de date ale utilizatorilor europeni. Orice acces la date nu numai că va respecta legile privind protecția datelor, ci va trebui să treacă mai întâi prin aceste bariere de securitate și verificări suplimentare.

  „Proiectul Clover consolidează angajamentul nostru pe termen lung față de securitatea datelor în Europa și ne va ajuta să garantăm că cei 150 de milioane de utilizatori care fac parte din comunitatea TikTok se bucură de protecție și securitate a datelor de top în industrie”

  Theo Bertram, VP Public Policy & Government Relations – TikTok

  Pe lângă centrul său european de date din Dublin anunțat anul trecut, TikTok a confirmat astăzi alte două centre de date europene, dintre care al doilea în Dublin și al treilea în regiunea Hamar din Norvegia. Acesta din urmă va fi alimentat cu 100% energie regenerabilă.

  TikTok a început deja să stocheze datele utilizatorilor TikTok europeni în Irlanda și va continua să stochete datele utilizatorilor europeni local în 2023 și în 2024.

  Odată finalizate, cele trei centre de date vor reprezenta locația implicită de stocare a datelor utilizatorilor TikTok europeni, cu o investiție anuală de 1,2 miliarde de euro.

  O echipă internă dedicată lucrează la Proiectul Clover încă de anul trecut, iar implementarea acestor măsuri noi în industrie va continua pe tot parcursul acestui an, dar și în 2024.

  Măsurile luate prin Proiectul Clover vor face ca TikTok să treacă de la îndeplinirea standardelor din industrie la stabilirea unui nou standard în ceea ce privește securitatea datelor în Europa.

  Acest lucru va completa strategia de lungă durată în ceea ce privește utilizarea datelor în Europa, care se bazează pe principiile stocării locale a datelor utilizatorilor europeni, minimizarea fluxurilor de date în afara Europei și reducerea în continuare a accesului angajaților la datele utilizatorilor.

  Peste 150 de milioane de oameni din toată Europa accesează TikTok în fiecare lună.

  Noul centru de date din Norvegia va fi operat folosind 100% energie regenerabilă (cu o sursă locală de hidroenergie) și va beneficia de un climat mai rece pentru a folosi răcirea naturală și a reduce PUE (eficacitatea utilizării energiei) și pentru a îmbunătăți eficiența energetică.

  De asemenea, noul centru va recicla căldura în exces, care va fi disponibilă ca resursă energetică pentru activități noi și existente în zonele din jur.

  Pentru o mai bună supraveghere și verificări independente în acest sens, TikTok a anunțat că va alege un partener european terț pentru securitatea datelor.

  Acesta va supraveghea și audita comenzile și protecția datelor, va monitoriza fluxurile de date, va oferi verificări independente și va raporta incidentele.

  TikTok va colabora, de asemenea, cu părți terțe pentru a încorpora cele mai recente tehnologii de îmbunătățire a confidențialității, precum pseudonimizarea datelor cu caracter personal, agregarea datelor și un sistem cunoscut sub numele de confidențialitate diferențială.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...