Veniturile Microsoft din jocuri au scăzut cu 5% în 2022

0
202

Fiind unul dintre cei mai mari jucători din industria jocurilor video, Microsoft și-a crescut constant veniturile din astfel de activități în ultimii ani prin diferite canale, inclusiv console Xbox, jocuri pe computer și jocuri pe telefonul mobil. Dar, după ani de creștere impresionantă, segmentul de jocuri al gigantului tehnologic a cunoscut o scădere în 2022.

Potrivit datelor prezentate de CasinosEnLigne.com, pentru prima dată în ultimii ani, veniturile Microsoft din jocuri au scăzut cu 5% în 2022, mai exact cu 720 de milioane de dolari de la an la an.

Segmentul de jocuri al Microsoft include venituri din hardware Xbox și conținut și servicii Xbox, cuprinzând tranzacții digitale, Xbox Game Pass și alte abonamente, jocuri video, redevențe pentru jocuri video de la terți, servicii cloud și publicitate.

Datorită investițiilor și achizițiilor masive ale gigantului tehnologic, Xbox Game Studios a devenit o forță în industria jocurilor, cu 23 de studiouri care dezvoltă jocuri exclusive pentru Xbox.

Dar, după ani de creștere impresionantă a veniturilor, în principal datorată creșterii vânzărilor Xbox, segmentul de jocuri Microsoft încetinește. În 2019, veniturile Microsoft din jocuri de noroc s-au ridicat la 10,28 miliarde de dolari, conform raportului companiei.

Un an mai târziu, când întregul sector al jocurilor de noroc a crescut după pandemia de COVID-19, această cifră a crescut cu aproape 35%, până la 13,82 miliarde de dolari.

Creșterea a continuat în 2021, când sectorul jocurilor de noroc al companiei a contabilizat aproape 16,3 miliarde de dolari, cu 17% mai mult decât cu un an înainte. Totuși, totul s-a schimbat anul trecut.

După un prim trimestru solid, care a înregistrat o creștere de 6% față de anul trecut, veniturile Microsoft din jocuri au scăzut cu 7% de la an la an în următoarele trei luni.

În al treilea trimestru al anului 2022, veniturile din jocuri  au crescut cu un modest 0,5%, înainte de a scădea cu 13% pe an.

Numai în ultimul trimestru al anului, veniturile din jocurile Microsoft au scăzut cu 684 de milioane de dolari de la an la an, împingând pierderea totală din 2022 la peste 720 de milioane de dolari.

Veniturile din conținut și servicii Xbox au scăzut trei trimestre la rând

Cea mai mare parte a pierderilor de venituri în 2022 a provenit din segmentul de conținut și servicii Xbox, un flux major de venituri pentru afacerea de jocuri a Microsoft.

Doar în ultimul trimestru al anului, veniturile Xbox au scăzut cu 12%, după o scădere de 3% și 6% observată la începutul anului.

Microsoft a atribuit scăderea câtorva factori, precum scăderea cheltuielilor pentru conținut, încasării unor sume mai mici din afacerile cu terți și rezultatelor solide aferente exercițiului financiar 2021.

Cu toate acestea, numărul de utilizatori activi lunar ai rețelei Microsoft Xbox Network, un serviciu multiplayer online asociat consolelor Xbox, a continuat să crească. În decembrie 2022, serviciul de jocuri online al Microsoft avea aproximativ 120 de milioane de utilizatori activi lunar, în creștere față de 100 de milioane la sfârșitul anului 2020.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here