More

  Targa Telematics achiziționează grupul Viasat Group Spa

  Targa Telematics, o companie de tehnologie specializată în dezvoltarea de soluții IoT și platforme digitale pentru mobilitatea conectată, își consolidează poziția pe piața italiană și europeană, extinzându-și gama de tehnologii la nivel local și international prin achiziția integrală a Viasat Group Spa.

  „Tranzacția permite grupului să facă un pas important în ceea ce privește dimensiunea și prezența internațională”.

  Nicola De Mattia, CEO Targa Telematics

  Tranzacția se așteaptă să fie complet încheiată în primul semestru al anului 2023, până atunci urmând să obțină autorizările necesare din partea autorităților.

  Viasat Group activează în sectorul tehnologiei aplicate în industria auto și furnizează servicii și soluții de info – telematică prin satelit și IoT pentru securitatea și protecția persoanelor, vehiculelor și bunurilor.

  Această tranzacție va marca nașterea unui jucător global în domeniile IoT, a soluțiilor și serviciilor digitale pentru mobilitatea conectată. Targa Telematics va fi prezentă în țări europene cheie: Italia, Portugalia, Spania, Franța, Belgia, Polonia și România, dar și în Marea Britanie și Chile.

  „Suntem entuziasmați să ne alăturăm Viasat Group, o companie de prestigiu, un exemplu antreprenorial virtuos, care ne va permite să facem un pas important în ceea ce privește dimensiunea, acoperirea internațională și extinderea în zone cheie ale pieței. Acestea sunt elemente cruciale în consolidarea poziționării noastre competitive și oferirea unei game largi de servicii în domeniul mobilității inteligente pentru proiecte cu extindere internațională”.

  Nicola De Mattia, CEO Targa Telematics

  Ca urmare a achiziției Viasat Group, Targa Telematics, companie italiană care operează deja internațional cu birouri în Marea Britanie, Spania, Franța și Portugalia, își va consolida poziția de lider pe piața italiană, accelerându-și expansiunea și în Europa, având încă de la început capabilitatea de a implementa o gamă largă de tehnologii inovatoare pentru proiecte globale.

  În contextul acestor proiecte internaționale, Targa Telematics va beneficia de un sprijin local puternic și dedicat în diferite țări pentru a oferi clienților servicii la cele mai înalte standarde, sprijin care include în mare parte grupuri multinaționale active în domeniul mobilității, precum și în alte sectoare ale pieței.

  „Parteneriatul cu Targa Telematics este cea mai bună strategie pentru a deschide orizonturi noi și mai largi atât pentru businessul companiei, cât și pentru oamenii care își desfășoară activitatea în aceste companii cu mare profesionalism. De precizat însă ca Planificarea și producția echipamentelor electronice, precum și dezvoltarea hardware și software legată de Waste Management nu fac parte din achiziție”.

  Domenico Petrone, președinte și CEO Viasat Group Spa

  Targa Telematics este o companie IT activă în domeniul Connected Vehicles și oferă soluții de tehnologie telematică, mobilitate inteligentă și platforme digitale IoT pentru operatorii de mobilitate.

  În 2022, Targa Telematics a înregistrat o cifră de afaceri de 56 de milioane de euro, are 160 de angajați și peste 950 de clienți.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...