More

  GlobalLogic își extinde operațiunile în România, după achiziționarea Fortech, o companie românească de top în inginerie digitală

  GlobalLogic Inc, o companie a grupului Hitachi și lider în inginerie digitală, își extinde prezența în piața din Romania prin creștere organică, pe lângă achiziția companiei clujene Fortech. Extinderea face parte din planul european al companiei, unde România va juca un rol major. Ca urmare a dezvoltării business-ului în România, GlobalLogic estimează o creștere de până la 25% a echipei locale, principala sursă de creștere fiind atragerea de clienți din domeniile sănătății, auto, industrial și telecomunicații.

  GlobalLogic și-a exprimat dorința de a intra pe piața din Romania încă de acum câțiva ani, fiind atrasă de forța de muncă locală din domeniul IT: ingineri/programatori, testeri, arhitecți, designeri UX/UI, care stăpânesc limbajul specific și dețin experiență în domeniu.

  Am fost interesați de România de ceva vreme, fiind impresionați de experiența celor aproximativ 200.000 specialiști IT la nivel local. Cu o puternică expertiză în inginerie, vedem un potențial uriaș în a duce GlobalLogic în topul jucătorilor IT, nu numai la nivel local, cât și în întreaga regiune. Suntem foarte entuziasmați de oportunitățile ce vor urma și dorim să le valorificăm atât pentru dezvoltarea business-ului, cât și pentru a genera un impact pozitiv în comunitățile din care devenim parte.

  Igor Byeda, Group Vice President și Head of GlobalLogic Europe

  Achiziția Fortech de către GlobalLogic face parte dintr-un plan strategic desfășurat pe mai mulți ani, ce are ca scop extinderea amprentei la nivel european și asigurarea unor servicii cu valoare adăugată clienților din întreaga lume. Tranzacția aduce noi perspective pentru echipa și clienții Fortech, în timp ce GlobalLogic continuă să își dezvolte prezența deja semnificativă în Europa.

  Ca jucător independent, Fortech a evoluat organic timp de două decenii, ajungând astăzi la peste 1150 de ingineri în 4 centre de distribuție din România și consolidându-și relația la nivelul comunităților de specialiști din domeniul IT din toată țara. Printr-o abordare orientată spre client, importanța companiei în rândul furnizorilor de servicii tehnologice din Europa Centrală și de Est a crescut continuu, devenind o alegere de încredere pentru IMM-uri și companii internaționale de top. Sub îndrumarea CEO-ului și co-fondatorului Călin Văduva, Fortech devenind una dintre cele mai mari și căutate companii din domeniul tehnologiei din România, la momentul preluării de către GlobalLogic.

  „În decursul ultimilor ani, Fortech a cunoscut o creștere constantă, ceea ce ne-a transformat într-una dintre cele mai mari companii cu acționariat românesc. Cu toate că ne mândrim cu această realizare, am conștientizat că extinderea peste granițele noastre este esențială pentru un succes sustenabil. După o analiză atentă, am găsit în GlobalLogic partenerul ideal pentru dezvoltarea noastră globală. Împărtășim cu ei nu doar o viziune comună pentru dezvoltarea în piața din România, ci și cultura și valorile de bază. Alăturându-ne GlobalLogic, și conglomeratului Hitachi, avem noi oportunități pentru creștere a echipei și posibilitatea de a ne extinde capabilitățile din zona serviciilor pentru clienții noștri”

  Călin Văduva, CEO și Co-fondator Fortech.

  Într-un peisaj de business dominat de companiile internaționale de tehnologie Fortech a rămas una dintre puținele companii de profil capabile să mențină ritmul și standardele impuse de jucătorii IT de top.

  Fortech, o companie GlobalLogic, a fost recent inclusă în topul 2023 Global Outsourcing 100®, un clasament anual al celor mai sofisticați furnizori de servicii de outsourcing. Este pentru a doua oară când Fortech a fost inclus în IOAP Global Outsourcing 100® și pentru prima dată când și-a asigurat poziția de lider.

  Tehnologia este prezentă în toate aspectele vieții noastre. Pe parcursul întregii zile, interacționăm cu aplicații care ne eficientizează viața și ne ajută să transformăm lumea într-un loc mai bun. Aceste interacțiuni sunt create folosind tehnologia, ceea ce le atribuie inginerilor rolul de adevărați magicieni, având puterea de a inova și susține crearea unui viitor mai bun, nu numai pentru oameni, ci și pentru întreaga planetă. Programatorii GlobalLogic dezvoltă astfel de tehnologii, iar o mare parte din interacțiunile existente astăzi au la bază softuri create de aceștia.

  Pentru Fortech și GlobalLogic, achiziția înseamnă alăturarea talentelor și creșterea business-ului. În viitor, echipa vizează să angajeze oameni din întregul domeniu de IT, inclusiv programatori, specialiști în testare manuală și automată, analiști, specialiști în analiza datelor, manageri de proiecte, arhitecți UI/UX, din toate orașele din România, inclusiv București, Cluj-Napoca, Oradea, Iași, Brașov, cu potențial de extindere și în alte zone, precum Timișoara.

  GlobalLogic întâmpină echipa actuală Fortech și este pregătită să lucreze împreună pentru a valorifica multitudinea de oportunități ce derivă de la nivelul grupului Hitachi din care face parte. În România, compania va dezvolta o diversitate de proiecte cu ingineri din toate țările în care GlobalLogic operează, asigurând astfel o sinergie la nivelul portofoliului de clienți GlobalLogic și Fortech, proces ce va fi benefic pentru ambele părți. Atenția este concentrată asupra industriilor care fac parte din aria de expertiză a GlobalLogic: sănătate, auto, producții industriale și telecomunicații.

  Misiunea GlobalLogic și Fortech, ca entitate comună, este de a contribui la o lume mai bună. În viitor, intrarea GlobalLogic în România, cât și achiziția Fortech, le oferă programatorilor locali șansa de a dezvolta produse care aduc o contribuție pozitivă în viețile oamenilor și posibilitatea de a evolua profesional.

  Despre Fortech

  Fortech, o companie GlobalLogic, este un furnizor de top de servicii software cu sediul în Cluj-Napoca, România. Compania asigură dezvoltarea de aplicații software end-to-end, cu precădere pentru clienții din domeniul auto, manufacturier, medical, media și comunicare, Abordarea companiei cu privire la dezvoltarea de software combină tehnologia cu metode agile de livrare, și un mix de practici și metrici perfecționate de-a lungul a doua decenii de activitate.   

  Despre GlobalLogic

  GlobalLogic este un lider în inginerie digitală. Ajutăm branduri din întreaga lume să proiecteze și să construiască produse inovatoare, platforme și experiențe digitale pentru o lume modernă. Prin integrarea serviciilor de ideație, a ingineriei complexe și a expertizei datelor, ajutăm clienții să își imagineze noi posibilități și să își accelereze tranziția către afacerile digitale de mâine. Cu sediul în Silicon Valley, GlobalLogic operează studiouri de design și centre de dezvoltare la nivel global, lărgind expertiza noastră pentru clienții din domeniul auto, comunicații, servicii financiare, sănătate, producție, media și divertisment, semiconductori, și industriile tehnologice.

  GlobalLogic este o companie a Grupului Hitachi care operează sub Hitachi, Ltd. (TSE: 6501). Viziunea grupului este de a contribui la o societate durabilă, cu o calitate mai bună a vieții, prin stimularea inovării cu ajutorul datelor și tehnologiei, și funcționând ca o Companie pentru Inovare Socială.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...