More

  MultiversX și gigantul tehnologic Tencent Cloud anunță un parteneriat strategic în zona Metaversului

  Unicornul românesc MultiversX (anterior numit Elrond) anunță o colaborare strategică cu Tencent Cloud, ramura responsabilă cu serviciile Cloud a companiei de tehnologie Tencent. Cele două companii își propun să exploreze noi direcții către crearea de oportunități în cadrul Web3 și Metavers, prin intermediul rețelei blockchain și suitei de produse dezvoltate de MultiversX.

  Rolul Tencent Cloud în cadrul companiei mamă este acela de a fi un facilitator de tehnologie pentru Web3. Datorită anilor de experiență acumulați în domeniile audio, video și cel al jocurilor, și utilizând o rețea cu performanțe globale în materie de putere de calcul, stocare și tehnologii media menite a livra o experiență captivantă, Tencent Cloud poate oferi un suport tehnologic companiilor și dezvoltatorilor Web3.

  “Focusul MultiversX pe crearea fundamentului ce poate susține un ecosistem global, scalabil, deschis, compozabil și interoperabil de aplicații Web3, și lumi în Metaverse, este factorul definitoriu în parteneriatul strategic cu Tencent Cloud. Suntem încântați să lucrăm cu Tencent Cloud și să dezvoltăm această viziune”.

  Beniamin Mincu, CEO MultiversX

  MultiversX este o rețea blockchain ce aduce îmbunătățiri majore în termeni de scalabilitate, securitate și descentralizare, creată pentru a permite crearea de aplicații inovatoare pentru utilizatori, companii, societate și pentru noua frontieră a Metavers-ului.

  Tencent Cloud, una dintre cele mai importante companii de servicii cloud din lume, care oferă companiilor produse și servicii din sfera cloud computing, analiza Big Data, inteligența artificială, IoT și securitatea rețelei.

  Sinergiile existente între cele două companii au fost amplificate de prezentarea celor trei produse strategice Metavers de către MultiversX – xPortal, xFabric și xWorld, și de angajamentul Tencent Cloud față de Web3 și Metavers.

  Tencent Cloud va putea să beneficieze de soluțiile MultiversX, care variază de la o interfață no-code pentru lansarea de aplicații și chiar blockchain-uri, până la un portal intuitiv care are rol de punte între lumi și un întreg set de instrumente Metavers.

  “De la furnizarea celei mai robuste infrastructuri la scară largă și până la crearea unui hub pentru soluții cloud, ne propunem să sprijinim comunitatea globală Web 3.0 în adoptarea de tehnologii esențiale care să faciliteze conexiuni mai profunde între lumile virtuale și cele reale.”

  Eoo Li, Vice Președintele pentru Europa, Tencent Cloud International

  În plus, cele peste 10.000 de servere care alcătuiesc rețeaua MultiversX vor avea în curând o nouă opțiune de a rula serviciile de infrastructură la performanțe ridicate, sigure și fiabile prin Tencent Cloud.

  Aceștia explorează de asemenea posibilitatea de a rula un nod de validator prin care să contribuie în mod direct la securizarea rețelei MultiversX.

  Mai mult, direcțiile de colaborare care sunt explorate se extind la inițiative comune pentru viitoarele evenimente dedicate developerilor și programe privind crearea unui hub pentru start-up-uri.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...