More

  F&B Business Accelerator caută startup-uri de tehnologie care activează în HoReCa și retail

  F&B Business Accelerator lansează un nou program de accelerare dedicat startupurilor de tehnologie care activează în HoReCa, Retail sau industrii conexe. Cu ocazia deschiderii noului call pentru antreprenori, F&B Business Accelerator anunță si un parteneriat cu McWin, fond de investiții care activează în HoReCa, FMCG și retail, acționar în peste 1.600 de restaurante la nivel global, printre care Burger King, Popeyes sau L’osteria.

  Termenul limită pentru înscrieri este 28 februarie.

  „17% din hrana produsă la nivel mondial ajunge să fie aruncată la gunoi. În România, aproape 75% din restaurante și cantine aruncă mâncare. Etichetarea greșită a alimentelor este o altă problemă majoră cu care se confruntă sectorul de mâncare și băuturi. În momentul de față, trasabilitatea lanțului de aprovizionare este un proces anevoios și plin de hibe. Așa ajungem, de exemplu, să cumpărăm produse bio care nu sunt bio”.

  Robert Agarici, Project Manager F&B Business Accelerator

  În Marea Britanie, 55% din peștele consumat este etichetat greșit. În România, au existat cazuri de hering colorat vândut ca somon. Cu ajutorul tehnologiei, atât risipa alimentară cât și problemele ce țin de trasabilitatea lanțului de aprovizionare pot fi rezolvate, a adăugat Agarici.

  „Este nevoie de curaj din partea fondatorilor, de mentorat din partea antreprenorilor și profesioniștilor cu experiență și de sprijin din partea comunității. Aceste elemente se regăsesc în programul F&B Business Accelerator și, de aceea, ne bucurăm să susținem eforturile F&B Business Accelerator și îi încurajăm pe antreprenori să aplice în număr cât mai mare”.

  Anca Ungureanu, director Identitate și Comunicare, UniCredit Bank

  Programul de accelerare se întinde pe parcursul a șase săptămâni. Antreprenorii acceptați în program vor beneficia de peste 50 de workshopuri și întâlniri 1on1, susținute de antreprenori și profesioniști de top din IT, HoReCa, Retail, Fiscalitate, Legal, Marketing sau Investiții.

  Totodată, McWin devine partener al F&B Business Accelerator, iar investitorii McWin vor participa la Pitching Day-ul organizat de F&B Business Accelerator. Pawel Szczepaniak, Head of Digital al McWin, va face parte din echipa de mentori ai F&B Business Accelerator.  

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...