More

  Dell desființează 6.600 de locuri de muncă

  Dell Technologies va renunța la aproximativ 6.650 de locuri de muncă, echivalentul a 5% din forța de muncă la nivel global, ca urmare a scăderii cererii pentru computere personale.

  Compania se confruntă cu condiții de piață care „continuă să erodeze un viitor incert”, a scris directorul  adjunct de operațiuni Jeff Clarke într-o notă adresată angajaților, potrivit WSJ.

  Măsurile anterioare de reducere a costurilor, inclusiv o sistare a angajărilor și limitări ale călătoriilor, nu mai sunt suficiente, a spus Clarke.

  Profiturile companiei au scăzut în ultimele două trimestre, care avea aproximativ 133.000 de angajați la începutul anului trecut.

  Cea mai mare scădere a livrărilor de PC-uri înregistrată vreodată a fost înregistrată anul trecut, după o creștere a achizițiilor în timpul pandemiei. Livrările Dell au scăzut cu 16%.

  Reorganizările departamentelor și reducerile de locuri de muncă sunt o oportunitate de a crește eficiența, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Bloomberg News.

  O serie de companii, de la Microsoft Corp la Amazon.com și Goldman Sachs Group, au renunțat recent la mii de locuri de muncă pentru a ajuta la atenuarea scăderii cererii pe măsură ce cheltuielile consumatorilor și ale corporațiilor se micșorează din cauza inflației ridicate și a creșterii ratelor dobânzilor.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...