More

    Microsoft blochează peste 1.000 de atacuri care vizează parole în fiecare secundă

    Atacurile cibernetice continuă să crească într-un ritm greu de imaginat. În intervalul iulie 2021 – iunie 2022, Microsoft a blocat 37 de miliarde de emailuri rău intenționate care vizau organizații sau consumatori finali și 34,7 miliarde de amenințări legate de identitate.

    Peste 1.000 de atacuri care vizează parolele sunt blocate în fiecare secundă și 710 milioane de e-mailuri de phishing săptămânal.

    În aceste condiții, nevoia de a avea un mediu digital sigur și securizat a devenit mai importantă ca niciodată, iar respectarea regulile de igienă cibernetică reprezintă cea mai bună modalitate de apărare împotriva atacurilor cibernetice.

    Doar 28% dintre utilizatori au activată autentificarea multifactor

    Microsoft

    Tot mai multe guverne, organizații și persoane acordă o importanță deosebită securității cibernetice, însă și atacatorii se adaptează și găsesc noi modalități de a-și implementa tehnicile.

    Atacurile simple asupra parolelor sunt omniprezente, iar cele mai răspândite sunt de tip ”password spraying” (găsirea parolelor comune pentru mai multe conturi), de tip phishing (utilizatorul este păcălit să introducă datele de conectare pe un website ce pare legitim sau ca răspuns la un SMS sau email), „breach replay” (elementele de identificare ale contului au fost furate și sunt folosite pentru a crea o breșă în alte sisteme).

    În prezent, autentificarea multifactor (MFA) este una dintre metodele de protecție de bază împotriva atacurilor de identitate, iar specialiștii Microsoft recomandă protejarea prin varianta modernă, integrată deja în produse precum Microsoft Office, Azure sau Windows Defender.

    Totuși, doar 28% dintre utilizatori au activată autentificarea multifactor, iar unii dintre aceștia pot fi în continuare ținte ale atacurilor cibernetice.

    Chiar dacă atacurile asupra MFA sau cele post-MFA necesită mai multe eforturi și investiții din partea actorilor cibernetici, Microsoft a observat o creștere a acestora și preconizează în continuare un ritm accelerat de multiplicare, pe măsură ce tot mai multe organizații și persoane aleg să se protejeze activând autentificarea multifactor.

    Strategiile și tehnologiile de securitate cibernetică contribuie la prevenirea sau combaterea atacurilor cibernetice, indiferent că este vorba despre organizații mici sau mari.

    Organizațiile preocupate de securitatea cibernetică fac față cu greu ritmului rapid de creștere a criminalității în acest domeniu. Potrivit unui studiu recent, în prezent, atacurile de tip phishing, ”password spraying” și alte atacuri legate pe identitate reprezintă 61% din breșele de securitate, la nivel mondial.

    Adrian Dan

    Stay in the Loop

    Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

    Latest stories

    - Advertisement - spot_img

    You might also like...