More

    Huawei a depus anul trecut un număr record de cereri de brevet în SUA

    Gigantul chinez de telecomunicații Huawei apelează la brevete pe măsură ce încearcă să avanseze în producția de cipuri, tehnologie pe care SUA încearcă să o retragă din China. Huawei a depus un număr record de peste 11.000 de cereri de brevet în SUA în 2022, conform IFI Claims Patent Services.

    Analiza lor a arătat că puțin mai puțin de jumătate sunt de obicei aprobate în fiecare an, scrie CNBC.

    În 2022, Huawei a anunțat că a semnat peste 20 de acorduri de licență pentru brevetele sale, majoritatea cu producători de automobile, pentru tehnologia wireless 4G și LTE, a spus compania.

    Mercedes Benz, Audi, BMW și cel puțin un producător auto american s-au numărat printre companiile care au cumpărat licențele, a declarat șeful de proprietate intelectuală global al Huawei, Alan Fan. El nu a nominalizat compania americană.

    Dar numărul mare de brevete depuse a însemnat că Huawei s-a clasat pe locul al patrulea anul trecut după numărul de brevete acordate în SUA, potrivit IFI, după Samsung, IBM și TSMC.

    „SUA este încă o piață substanțială în care toată lumea vrea să fie prezentă. Vor să se asigure, atunci când dezvoltă acele tehnologii, că protejează acele drepturi de proprietate intelectuală pentru piața din SUA și pentru piața europeană.”

    Mike Baycroft, CEO IFI

    În ultimii doi ani, numărul de brevete ale Huawei în SUA a crescut cel mai mult în domeniile legate de compresia imaginilor, transmisia digitală a informațiilor și rețelele de comunicații fără fir.

    Guvernul SUA a pus Huawei pe o listă neagră în 2018, care i-a restrâns capacitatea de a cumpăra de la furnizorii americani. Până în octombrie 2022, SUA au precizat clar că niciun american nu ar trebui să lucreze cu întreprinderile chineze în domeniul tehnologiei de producere a semiconductorilor.

    Veniturile Huawei au scăzut pentru prima dată în 2021, iar divizia care include vânzarea de smartphone-uri a raportat că vânzările au scăzut cu aproape 50%, până la 243,4 miliarde de yuani (36,08 miliarde de dolari).

    Pentru Huawei, acordarea de licențe după brevetele sale altor companii are potențialul de a recupera o parte din aceste venituri.

    Alex Liang, partener la Anjie & Broad din Beijing, a subliniat că încetarea operațiunilor în anumite domenii de activitate permite companiei să realizeze venituri din brevete care existau anterior în principal doar pe hârtie.

    „Situația Huawei este similară cu cea a Nokia când a apărut prima generație de iPhone. Nokia pierdea rapid cotă de piață în fața Apple și multe dintre brevetele lor nu mai [trebuiau] să fie licențiate în schimbul altor licențe pentru a-și proteja afacerea de telefonie.”

    Alex Liang, partener la Anjie & Broad din Beijing

    Huawei a declarat că a cheltuit 22,4% din veniturile din 2021 pentru activități de cercetare și dezvoltare, ceea ce a dus cheltuielile totale la peste 120 de miliarde de dolari în ultimul deceniu.

    O parte din cercetări se referă la fabricarea semiconductorilor. Huawei a depus un brevet în domeniul tehnologiei litografice utilizată pentru fabricarea de cipuri avansate.

    „Creșterea inovației în China a fost vizibilă de mult timp. De ce nu ar trebui să ne așteptăm ca Beijingul  să inoveze astăzi la fel ca toți ceilalți? La fel ca Japonia, ca și Germania, toată lumea este în acest joc. Nu este vorba doar de SUA.”

    Mike Baycroft, CEO IFI

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    spot_img

    Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

    - Visit our partner website- CLUJ IT

    You might also like...