More

  Prefectul de Bihor, despre proiectele de digitalizare din ultimii trei ani: Am plecat “de la manivelă”

  Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, a făcut, joi, o prezentare a raportului său de activitate din perioada 2020-2022, el arătând că au fost derulate proiecte importante, unice la nivel naţional, în privinţa digitalizării.

  “În momentul în care mi-am preluat mandatul, mi-a propus să administrez judeţul şi să contribui activ la dezvoltarea acestuia, pentru că eu consider că nu este suficientă o bună administrare a lucrurilor, ci trebuie să generăm şi dezvoltare suplimentară, inclusiv reformă administrativă. Tocmai din acest considerent în anumite proiecte am fost parte, iar altele le-am şi generat,” a declarat prefectul Dumitru Ţiplea, într-o conferinţă de presă.

  El a arătat că un proiect important pentru digitalizare a fost sistemul de gestionare digitală a documentelor (CID) la nivelul Instituţiei Prefectului, trecut de la un sistem neinformatizat, “de la manivelă” la unul modern, cu rezolvare mult mai rapidă. Potrivit prefectului, în prezent se lucrează mult mai eficient, toate documentele se pot urmări pe flux, sunt stocate în format electronic şi se poate asigura o monitorizare continuă.

  Potrivit acestuia, un proiect unic în ţară (şi prea puţin preluat de alte prefecturi), implementat cu ajutorul STS, este transmiterea în format electronic spre control juridic a tuturor actelor administrative din partea celor 101 primării din Bihor. Totodată, pentru a eficientiza actul administrativ şi pentru a comunica mai bine cu primăriile, s-a creat un sistem de videoconferinţă, securizat, utilizat în şedinţe lunare.

  Tot la acest capitol, a fost creat şi un sistem de audioconferinţă cu vot electronic la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru decizii rapide, precum şi un proiect pilot de telemedicină în Bihor.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...