More

  Cercetătorii de la Stanford au descoperit cauza defectării bateriilor cu litiu-metal

  Cercetătorii de la Universitatea Stanford și Laboratorul național SLAC al Departamentului de Energie al SUA au identificat cauza pentru care se scurtcircuitează și se defectează bateriile cu litiu-metal, iar acest lucru ar putea ajuta la evitarea problemei în producția viitoare de baterii.

  Ca urmare a acestei descoperiri, bateriile cu litiu-metal neinflamabile, cu densitate energetică, cu încărcare rapidă și care durează mult timp ar putea depăși principalele bariere în calea utilizării lor în vehiculele electrice, scrie Elektrec.

  Bateriile cu litiu-metal cu electroliți solizi sunt ușoare, inflamabile, conțin multă energie și pot fi reîncărcate foarte repede.

  Dar cercetătorii par să fi identificat problema, care ar fi reprezentată de stresul mecanic, în special în timpul reîncărcării la stații de putere mare.

  „Curbarea, îndoirea sau răsucirea bateriilor poate provoca deschiderea fisurilor nanoscopice din materiale și pătrunderea litiului în electrolitul solid, provocând scurtcircuitarea acestuia. Chiar și praful sau alte impurități introduse în timpul procesului de producție pot genera suficient stres pentru a provoca defecțiuni”.

  William Chueh, cercetător și inginer la Precourt Institute for Energy

  Așadar, cercetătorii caută acum modalități de a întări materialul din care sunt produse bateriile și caută, de asemenea, modalități de a acoperi suprafața electrolitului pentru a preveni fisurile sau pentru a le repara dacă apar.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...