More

  Samsung introduce senzorul de imagine de 200 megapixeli pentru smartphone-urile flagship

  Samsung Electronics a lansat cel mai recent senzor de imagine de 200 megapixeli (MP), ISOCELL HP2, cu tehnologie îmbunătățită a pixelilor și capacitate full-well, pentru ca smartphone-urile viitorului să genereze imagini uimitoare, de înaltă calitate. Samsung ISOCELL HP2 a intrat deja în producția de masă.

  ,,Samsung ISOCELL HP2 valorifică expertiza Samsung în materie de tehnologii pentru senzori de imagine de înaltă rezoluție pentru a oferi detalii epice. Tehnologiile inovatoare de pixeli care le permit senzorilor să depășească numărul și dimensiunea pixelilor sunt cele care au contribuit la obținerea titlului de lider în piață. Vom continua să deschidem noi orizonturi și să ne consolidăm prezența pe piața senzorilor de ultra-înaltă rezoluție, care este în continuă expansiune”.

  JoonSeo Yim, vicepreședinte executiv al diviziei Sensor din cadrul Samsung Electronics

  ISOCELL HP2 are 200 de milioane de pixeli de 0,6 micrometri (μm) într-un format optic de 1/1,3″ și o dimensiune a senzorului care este utilizată pe scară largă în camerele principale ale smartphone-urilor de 108MP. Acest lucru permite consumatorilor să se bucure de rezoluții și mai mari în cele mai recente smartphone-uri high-end, fără a avea o cameră proeminentă.

  Cu tehnologia avansată Samsung pixel-binning, Tetra2pixeli, HP2 adaugă mai multă versatilitate camerei, deoarece simulează diferite dimensiuni ale pixelilor pentru a se potrivi diferitelor niveluri de iluminare.

  Când se află în medii slab luminate, senzorul se transformă fie într-un senzor de imagine de 1,2 μm de 50MP, fie într-un senzor de imagine de 2,4 μm de 12,5 CM prin legarea a patru până la 16 pixeli învecinați. Pentru un videoclip 8K, la aproximativ 33MP, HP2 trece la modul de 1,2μm de 50MP pentru a minimiza decuparea și a capta mai mult din scenă. Filmarea 8K la 30 de cadre pe secundă (fps), cu un câmp vizual larg, împreună cu o dimensiune mai mare a pixelilor, poate genera videoclipuri cinematografice clare.

  Lipsa de claritate pe care o au imaginile puternic luminate poate fi redusă semnificativ cu HP2, datorită noii tehnologii Samsung Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG). Într-o diodă foto din fiecare pixel, o poartă de transfer de tensiune este plasată în partea de jos pentru a transporta electronii de la pixeli la stratul logic.

  Cu o precizie ridicată, D-VTG adaugă o a doua poartă de transfer în pixel, mărind capacitatea completă a pixelului cu mai mult de 33%. Cu mai mulți electroni stocați și transferuri eficiente de semnal, această metodă poate reduce supraexpunerea și poate îmbunătăți reproducerea culorilor, în special în condiții de lumină puternică

  În medii slab luminate, focalizarea automată a HP2 este dusă la nivelul următor cu Super QPD, care permite senzorului să utilizeze toți cei 200 de milioane de pixeli pentru agenții de focalizare.

  Cantitatea mare de agenți de focalizare este grupată de patru pixeli adiacenți pentru a recunoaște atât modificările de tipar orizontale, cât și pe cele verticale, care oferă focalizare automată mai rapidă și mai precisă. Utilizând datele despre aceste tipare împreună cu numărul mare de puncte de referință, noul senzor este capabil de autofocalizare rapidă, chiar și într-un mediu slab luminat.

  Pentru optimizarea HDR, Samsung introduce pentru prima dată funcția DSG în modul de 50MP, care aplică două valori de conversie separate semnalului analogic primit la nivel de pixel. În plus, Smart-ISO Pro, o soluție HDR care îmbină diferite niveluri de citire ISO de la o singură expunere, permite camerei să preia imagini de 12,5MP și 4K la 60fps video în HDR.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...