More

    Meta îi permite lui Trump să revină pe Facebook și Instagram

    Meta a anunțat că a restabilit conturile de Facebook și Instagram ale fostului președinte american Donald Trump Trump, pe care le-a suspendat după incindentele de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021.

    Decizia Meta de a suspenda accesul lui Trump pe cele două platforme a fost motivată de „postările incendiare” ale fostului prețedinte, potrivit NBC News.

    Nick Clegg, președintele pentru afaceri globale al Meta, a spus că, dacă Trump va încălca din nou condiționările impuse de Facebook și Instagram, compania va impune „pedepse mai mari pentru infracțiuni repetate, (…) în conformitate cu protocolul nostru actualizat”, a spus Clegg pe site-ul companiei.

    „În cazul în care domnul Trump postează în continuare conținut care încalcă regulile, acesta va fi eliminat și el va fi suspendat între o lună și doi ani, în funcție de gravitatea încălcării”.

    Nick Clegg, președintele pentru afaceri globale al Meta

    Trump a sărbătorit anunțul pe platforma sa de socializare, Truth Social.

    „Facebook, care a pierdut miliarde de dolari din valoare de când l-a suspendat pe președintele vostru preferat, adică eu, tocmai a anunțat că îmi reintroduce contul. Așa ceva nu ar trebui să se mai întâmple niciodată unui președinte în exercițiu sau oricui altcineva care nu merită răzbunare!”

    Donald Trump

    Clegg a adăugat că Meta a decis să îi permită lui Trump să revină pe Facebook și Instagram pentru că a vrut să abordeze cu ușurință preocupările legate de cenzură.

    „Nu încercăm să cenzurăm tot ceea ce spune toată lumea într-o democrație deschisă și liberă. Credem că dezbaterea deschisă și liberă cu privire la problemele democrației ar trebui să aibă loc pe Facebook și Instagram la fel de mult ca oriunde altundeva”.

    Nick Clegg, președintele pentru afaceri globale al Meta

    Clegg a susținut că Meta și-a demonstrat dorința de a „trage o linie foarte clară”, știind că ceea ce este postat pe Facebook și Instagram poate cauza un rău în lumea reală.

    Întrebat dacă un efort al lui Trump de a delegitimiza alegerile din America din 2022 ar duce la o nouă suspendare, Clegg a sugerat că nu, dacă declarațiile lui Trump nu vor cauza în mod clar „un rău iminent și real”. În schimb, a spus el, compania va „a lua măsuri pentru a restricționa circulația acelui conținut”.

    Adrian Dan

    Stay in the Loop

    Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

    Latest stories

    - Advertisement - spot_img

    You might also like...