More

  Anul 2023 va marca o intensificare a automatizării proceselor industriale

  Avansul digitalizării obligă companiile și societățile să implementeze într-un ritm alert noi tehnologii care aduc transformări rapide în privința locurilor de muncă din aproape toate industriile. Instalarea roboților industriali a atins un maxim istoric în 2021, crescând cu 31% față de anul precedent, iar industria coboților va crește la 2,2 miliarde de dolari până în 2026, potrivit IFR. Care vor fi schimbările anului 2023 din acest punct de vedere?

  Soluțiile „la cheie”, preconfigurate și gata de folosit, vor simplifica accesul la tehnologiile din domeniul automatizării

  Progresele din robotică, învățarea automatizată („machine learning”) și alte tehnologii au sporit substanțial ritmul acestei schimbări. Crearea unui sistem robotizat necesită dezvoltarea componentei hardware și software, dezvoltarea de aplicații, senzori și interfețe, pentru a numi doar câteva dintre necesități.

  De aceea, 2023 va fi anul soluțiilor „la cheie”. Producătorii de echipamente originale („Original Equipment Manufacturers” sau OEM) – companii care creează noi aplicații și produse în jurul tehnologiilor existente – se vor afla în centrul acestei sarcini.

  Ei sunt capabili să stimuleze inovația prin combinarea tehnologiilor, pentru a oferi soluții complete pentru cele mai comune aplicații de pe o linie de producție, cum ar fi sudarea și paletizarea.

  Astfel, automatizarea va deveni mai sofisticată, dar mai ușor de utilizat decât până acum. În cele din urmă, aceste soluții inovatoare facilitează integrarea de către companii a unor tehnologii esențiale și nu există nicio limită pentru modurile creative pe care companiile le vor găsi pentru a aduce roboții alături de oameni la locul de muncă.

  Producătorii se vor îndrepta către producția modulară

  Roboții industriali tradiționali rămân o componentă importantă în unele zone ale producției, dar observăm o tendință de implementare a modelelor de producție mai flexibile. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că roboții industriali tradiționali sunt, de obicei, mari, ficși și implică o implementare mult mai complexă.

  În schimb, coboții pot efectua o gamă similară de activități precum roboții industriali tradiționali, însă sunt mai mici, mai ușori și pot fi implementați mai facil. Sunt concepuți pentru a lucra alături de oameni, astfel încât prezintă un risc mai mic pentru siguranță și sunt mai potriviți pentru mediile care necesită flexibilitate și adaptabilitate.

  În plus, coboții sunt cei mai eficienți din punctul de vedere al costurilor pentru companiile care doresc să automatizeze, iar industria coboților este estimată că va crește la 2,2 miliarde de dolari până în 2026.

  Universal Robots

  Pe măsură ce coboții continuă să schimbe modul în care se lucrează în zone precum ambalarea, paletizarea, sudarea și asamblarea, în 2023 vom vedea companii și mai mari apelând la coboți pentru a crește modularitatea producției. Greutatea robotului și versatilitatea vor fi specificații esențiale pentru cei care vor căuta noi soluții de automatizare.

  Sarcina utilă mai mare a coboților și o rază mai lungă de acțiune vor schimba peisajul pentru unele zone ale producției

  Pe măsură ce mai multe companii se îndreaptă către automatizarea realizată prin coboți, mulți producători vor avea în continuare nevoie să lucreze cu greutăți mai mari. Recent, au fost introduși mai mulți coboți cu sarcină utilă mare și cu o rază de acțiune mai largă. În 2023, acest tip de coboți vor continua să transforme industria producției, îmbunătățind viața multor angajați.

  Anul acesta, Universal Robots a prezentat un nou cobot, UR20, construit pentru sarcini utile mai mari, viteze mai mari și un control superior al mișcării, toate într-un sistem ușor, cu o amprentă mică.

  Cobotul va fi suficient de ușor pentru a fi deșurubat și mutat sau atașat unei unități de producție pe roți. Acest lucru va crea noi posibilități pentru aplicații și va stimula inovația la nivel global. UR20 va fi livrat clienților în 2023.

  Creșterea instalărilor de roboților industriali pe termen lung va continua, în ciuda incertitudinilor globale

  IFR World Robotics Report, cel mai important raport din robotică, a arătat că instalarea roboților industriali a atins un maxim istoric în 2021, crescând cu 31% față de anul precedent. În general, instalațiile anuale de roboți la nivel mondial între 2015 și 2021 s-au dublat.

  Deși creșterea din 2022 pare să fie mai lentă în sector, aceasta se datorează în mare parte incertitudinilor globale declanșate de pandemie și de deficitul de componente electronice.

  Tendința ascendentă a automatizării prin coboți va lua avânt în 2023, pe măsură ce întreprinderile din întreaga lume se confruntă cu o penurie de forță de muncă și competențe.

  Clienții vor fi în centrul proiectării roboților

  Clienții își înțeleg propriile nevoi mai bine decât oricine altcineva și oferă mai mult ca niciodată informații valoroase cu privire la cerințele lor. Astfel, companiile de robotică vor implica mult mai mult clienții finali în dezvoltarea produselor.

  Proiectele de co-dezvoltare în care companiile de robotică și clienții lucrează împreună în dezvoltarea de soluții vor crește în 2023. În cele din urmă, acestea permit clienților să influențeze direct produsul pe care îl cumpără, oferind, în același timp, informații utile pentru companiile producătoare de roboți, care vor putea lansa produse în beneficiul întregii piețe.

  Companiile trebuie să inoveze constant și să rămână adaptabile pentru a supraviețui și a se extinde și, de asemenea, se vor baza din ce în ce mai mult pe tehnologie și inovație pentru a accesa noi soluții „la cheie”, gata de integrat în producție.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...