More

    Bitcoin atinge maximul ultimelor patru luni și trece de 23.000 de dolari

    Bitcoin și-a continuat evoluția pozitivă în 2023 și a atins în ultimele zile un maxim al ultimelor patru luni, valoarea sa urcând puțin peste 23.000 de dolari, de la 21.000 în urmă cu o săptămână.

    Cel mai mare criptoactiv din lume a început săptămâna trecută tranzacționându-se în jurul valorii de 21.000 de dolari și a înregistrat mici fluctuații până vineri, când prețul a început să urce. De atunci, Bitcoin s-a menținut în jurul valorii de 22.500 de dolari, potrivit eToro.

    Între timp, Ether a suferit o mai mare volatilitate a prețului pe parcursul săptămânii trecute, începând în jurul valorii de 1.550 de dolari, înainte de a scădea la 1.500 de dolari la mijlocul săptămânii.

    La fel ca BTC, însă, prețul ETH a crescut la sfârșitul săptămânii trecute, atingând sâmbătă un maxim de peste 1.650 de dolari.

    Mișcarea pozitivă a criptoactivelor a coincis cu diminuarea temerilor legate de tendințele macroeconomice privind inflația și performanțele economice din marile economii.

    eToro

    Investitorii vor urmări cu interes activitatea băncilor centrale care va avea loc în luna februarie, dar punctul de cotitură pe care mulți îl așteptau ar putea fi în momentul în care așteptările privind inflația se vor tempera pentru anul viitor, apreciază analiștii eToro.

    În același timp cu creșterea valorii, atacurile ransomware cripto în scădere. Valoarea pagubelor atacurilor de cripto de tip ransomware a intrat în declin pentru prima dată din 2018, potrivit datelorde la Chainalysis.

    Aproximativ 457 de milioane de dolari au fost luați de atacatorii de ransomware în 2022, în scădere de la 766 de milioane de dolari în 2021.

    Deși nu reflectă un declin al atacurilor, Chainalysis consideră că acest lucru se datorează în principal faptului că victimele refuză din ce în ce mai mult să plătească atacatorii de ransomware.

    Modificările în modul în care sunt reglementate plățile ransomware au un rol important în acest sens, cei care plătesc fiind potențial pasibili de încălcarea normelor privind sancțiunile.

    Deși cripto continuă să sufere de pe urma unor astfel de atacuri și a altor tipuri de fraude, acest lucru este inerent oricărui ecosistem financiar și, din păcate, poate fi evitat doar printr-o securitate solidă în rândul instituțiilor, prin conștientizarea utilizatorilor și printr-o reglementare proactivă care să protejeze participanții de pe piață de prejudicii.

    Modificarea reglementărilor în materie de monitorizare este în curs de desfășurare în acest an și, odată cu ea, speranța unor niveluri mai ridicate de protecție împotriva pierderilor datorate activităților infracționale în comunitatea cripto.

    Carol Dan

    Stay in the Loop

    Latest stories

    S-ar putea să-ți placă și...