More

  Valoarea acțiunilor Amazon a scăzut cu 45% într-un an, iar 670 de miliarde de dolari din capitalizarea companiei au dispărut

  După ani de creștere impresionantă, giganții tehnologici din Big Five și-au văzut prețurile acțiunilor scăzând anul trecut, trăgând întreaga piață în jos. Amazon, gigantul comerțului electronic a fost printre cei mai afectați.

  Potrivit datelor prezentate de TradingPlatforms.com, valoarea acțiunilor Amazon a scăzut cu 45% de la an la an, iar 670 de miliarde de dolari au fost șterse din capitalizarea sa de piață.

  Inflația, ratele ridicate ale dobânzilor și incertitudinile macroeconomice afectează perspectivele de creștere ale companiilor de tehnologie, ale căror evaluări se bazează adesea pe câștigurile viitoare estimate, mai degrabă decât pe performanța actuală. Amazon este exemplul perfect în acest sens.

  Gigantul comerțului electronic se luptă să țină pasul cu efectele pandemiei în timp ce încearcă să gestioneze creșterea costurilor și încetinirea cheltuielilor consumatorilor. Rezultatele financiare dezamăgitoare din 2022 au făcut ca prețul acțiunilor companiei să scadă, ștergând peste o jumătate de trilion de dolari din capitalizarea pieței sale în doar un an.

  Valoarea acțiunilor Amazon era, în ianuarie 2022, de 1,65 miliarde de dolari în ianuarie și a scăzut la 1,41 miliarde de dolari în martie, dar a revenit pentru scurt timp la valoarea din ianuarie înainte de a scădea din nou la puțin peste 1 trilioane de dolari în iulie. Cu toate acestea, acesta a fost doar începutul unei recesiuni.

  Valoarea acțiunilor Amazon a crescut la 1,45 miliarde de dolari în august și apoi a scăzut la 878 de miliarde de dolari trei luni mai târziu. Gigantul tehnologic a încheiat anul cu o capitalizare de piață de aproximativ 902 de miliarde de dolari. Deși valoarea combinată a acțiunilor Amazon a crescut la 981 de miliarde de dolari săptămâna trecută, aceasta reprezintă totuși o scădere masivă de 45% de la an la an.

  Investitorii au întors spatele acțiunilor companiilor tehnologice, nemaifiind siguri că pot continua să crească în ritmul așteptat de acționari.

  Statisticile arată că Apple, Microsoft și Alphabet și-au văzut valorea acțiunilor scăzând cu 14%, 24% și 28% de la an la an.

  Scăderea capitalizării Amazon este a doua cea mai mare dintre cele cinci companii incluse în Big Five (Apple, Microsoft, Amazon, Meta și Alphabet), doar Meta înregistrând o scădere mai mare a prețului acțiunilor, respectiv 60%.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...