More

  Ministrul Digitalizării promite că românii vor putea obține servicii notariale în format online, până la finalul acestui an  

  Ministrul Digitalizării,  Sebastian Burduja, a declarat, luni, la Digi24.ro, că până la finalul anului, românii vor putea să obțină câteva servicii notariale mai simple online, pentru a nu mai consuma timp în sălile de așteptare ale notarilor. Burduja a explicat că ministerul său lucrează împreună cu Ministerul Justiției la un proiect de lege care va fi adoptat până la finalul sesiunii de primăvară-vară, urmând ca în șase luni să devină operabilă platforma online pentru servicii notariale. 

  Burduja a explicat că până la finalul anului românii vor putea obține servicii notariale mai simple în format online: 

  ”Noi lucrăm cu Uniunea Națională a Notarilor. Sunt tranzacții complicate, moșteniri sau altele unde este necesară totuși prezența în persoană, pentru a nu lăsa loc abuzurilor, și suntem în punctul final al unui proiect de lege, împreună cu Ministerul justiției, în calitate de coinițiatori, după adoptarea legii în 3-4 luni, obiectivul nostru este ca până în vară să avem legea adoptată, și până la finalul anului să avem primele servicii notariale disponibile în format digital, probabil cele mai simple, traducerile autorizate de exemplu. Declarațiile notariale, împuternicirile, urmează, poate nu chiar la șase luni de la lansarea platformei”.

  Platforma va fi gestionată de Uniunea Notarilor, a mai precizat ministrul. 

  Sursa: digi24.ro

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...