More

  Amazon Web Services investește 35 de miliarde de dolari pentru extinderea centrelor de date din Virginia

  Amazon Web Services (AWS) , divizia de servicii cloud a Amazon.com, intenţionează să investească încă 35 de miliarde de dolari până în 2040 pentru a extinde centrele de date din Virginia, transmite Reuters.

  Reprezentanții AWS au declarat că noua investiţie va crea 1.000 de locuri de muncă.

  Guvernatorul republican al Virginiei, Glenn Youngkin, a declarat că AWS va înfiinţa mai multe campusuri de centre de date în Virginia.

  În 2021, AWS a anunţat că între 2011 şi 2020 a investit 35 de miliarde de dolari în centre de date situate în nordul Virginiei şi că a avut 3.500 de angajaţi cu normă întreagă la centrele sale de date din acest stat.

  În aşteptarea aprobării de către parlamentarii statului, Virginia dezvoltă un nou ”Program de stimulare pentru Mega Data Center”, care ar permite companiei să primească o extindere de până la 15 ani a scutirilor de taxe privind vânzările şi utilizarea centrelor de date pentru echipamente şi software.

  AWS va fi, de asemenea, eligibilă pentru a primi un grant de stat de până la 140 de milioane de dolari ”pentru îmbunătăţirea centrului şi a infrastructurii, dezvoltarea forţei de muncă şi alte costuri legate de proiect”.

  Aaron Nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...