Un om a pierdut o sumă uriașă de bani după ce a accesat un Google Ad fals

Un cetățean a pierdut o sumă considerabilă de bani din cauză că a accesat o reclamă rău intenționată de pe Google. Link-ul sponsorizat părea inofensiv, dar în realitate era o adresă URL care găzduia un malware care compromite confidențialitatea și care i-a furat toate activele digitale.

Victima a văzut o reclamă pentru aplicația Open Broadcaster Software (OBS), o platformă software preferată de utilizatorii Twitch și YouTube. Când a făcut clic pe el, i s-a cerut să descarce un fișier executabil fals, scrie Laptop Mag.

„Nu s-a întâmplat nimic când am făcut clic pe .EXE”, a scris victima pe Twitter. Câteva ore mai târziu, însă, și-a dat seama că i-a fost spart contul de Twitter.

 „Din păcate, a fost doar primul capitol al acestei povești”

s-a plâns victima, NFT God, pe Twitter.

Mai târziu în acea zi, a descoperit că toate criptomonedele și NFT-urile sale au dispărut. Potrivit BleepingComputer, NFT God probabil că a dat peste un malware care fură informații și i-a compromise acreditările salvate de browser, cookie-urile și portofelele cu active digitale.

Deși acest incident este unul dintre puținele care au reușit să atragă atenția mass-media în ultima vreme, NFT God nu este singura victimă a acestei stratageme criminale cibernetice. Firmele de securitate cibernetică precum Guardio și Trend Micro au acuzat platforma Google Ads că este un teren propice pentru hackeri și pentru promovarea unor aplicații rău intenționate care distrug computerele și devastează viețile victimelor.

În afară de OBS, alte aplicații populare pe care hackerii le place să le folosească pentru a-și deghiza atacurile sunt Notepad++, 7-Zip, WinRAR, VLC, CCleaner, Blender, Capcut și multe altele.

Pentru a evita situații precum cea descrisă mai sus, este bine să fie evitate adresele URL care sunt etichetate cu cuvântul „Ad”, deși unele pot fi legitime. În al doilea rând, citiți adresa URL pentru a vă asigura că nu există greșeli de ortografie sau greșeli de scriere, pentyru că dacă astfel de greșeli există, cu siguranță aveți de a face cu un malware.

Citește și

spot_img

Alte știri din aceeași rubrică

spot_img