Zetta Cloud, companie de soluții de inteligență artificială din Cluj–Napoca, a primit marele premiu pentru inovație PatriotFest 2022 pentru soluția software “Factory no-code AI”

Zetta Cloud, companie de soluții de inteligență artificială din Cluj–Napoca, a primit marele premiu pentru inovație PatriotFest 2022 pentru soluția software “Factory no-code AI”, eveniment care a avut loc în data de 18 ianuarie la Cercul Militar din Capitală.

PatriotFest, eveniment aflat la a cincea ediție, este inițiat de Asociația New Strategy Center și organizat cu sprijinul mai multor instituții din domeniul securității naționale – MApN, MAI, SRI, STS și SPP- și urmărește identificarea și promovarea soluțiilor inovatoare românești cu potențial impact în domeniul securității și a siguranței naționale. La evenimentul de miercuri au participat miniștrii Apărării, de Interne și al Cercetării, dar și secretari de stat și reprezentanți ai Forțelor Armate Române.

Compania clujeană a mai fost premiată la PatriotFest în 2019 la secțiunea Agilitatea Cunoașterii pentru software-ul IntelliDockers, singura soluție de inteligență artificială pentru analiza automată de text din lume care oferă suport complet pentru limba română. De această dată, Zetta Cloud a câștigat marele premiu pentru software-ul Factory No-Code AI, o platformă ce permite utilizatorilor non tehnici să creeze propriile modele de IA pentru analiza automată a textului, fără cunoștințe tehnice, în peste 40 de limbi, într-o aplicație grafică intuitivă și care asigură o securitate absolută a datelor.

“Premiul acordat la PatriotFest 2022 este o recunoaștere a muncii și viziunii noastre în domeniul inovației și a Inteligenței Artificiale. Ne-am angajat să dezvoltăm soluții software inovatoare cu impact pozitiv în toate domeniile, inclusiv domeniul siguranței naționale și suntem onorați să fim recunoscuți pentru acest lucru. Suntem dedicați să continuăm să inovăm și să contribuim la dezvoltarea industriei de AI din România.”, a transmis Emil Ștețco, cofondator si director general al Zetta Cloud, România.

Premiul acordat la PatriotFest încununează un an de success pentru compania fondată de Emil Ștețco, George Bara și Sebastian Ioniță, Zetta Cloud încheind 2022 cu o creștere a veniturilor de 110 %, majoritatea din vânzarea de licențe software pentru celei trei produse ale companiei – TrustServista (platformă web de monitorizare și detectare “fakenews”), IntelliDockers (www.intellidockers.com) și Factory No-Code AI (https://factory-nocode.ai/) – atât către clienți din țară cât și străinătate.

Aceste soluții software au principalele caracteristici legate de siguranța datelor procesate, puterea mare de calcul și algoritmi de inteligentă artificială care înlocuiesc unele procese cognitive umane, fiind folosite cu precădere de agenții guvernamentale sau companii din industriile reglementate care realizează triaj pentru volume mari de date sau automatizează procese complexe pentru fluxuri de documente cu resurse umane limitate. Procesele cognitive emulate de algoritmii de IA sunt: sumarizare automată, clasificare documente, extragere de cuvinte cheie, analiza de sentiment, comparație semantică, detectare de semnături în documente, transcriere voce, OCR (extragere cuvinte din imagini).

Zetta Cloud este o companie cu capital integral românesc fondată în 2013 la Cluj-Napoca, specializată în soluții software inovative de Inteligență Artificială. Activitatea principală a firmei este cea de dezvoltare de produs, fiind printre puținele firme românești care realizează cu succes export de IA sub forma de licențe software care reprezintă 85% din veniturile pe ultimii 3 ani. Factorul principal al dublării veniturilor companiei în 2022 este comercializarea cu success a celor trei soluții software care au ajuns la maturitate tehnologică, ponderea din venituri pe produs fiind: TrustServista (lansat în 2018) 26,3%, IntelliDockers (lansat în 2019) 43,5% și Factory (soluție lansată în 2022) 14,2%. La baza acestor soluții software se află algoritmi de inteligență artificială de tip NLP (Natural Language Processing) construiți cu Rețele Neuronale și Deep Learning, cu suport pentru peste 40 de limbi, inclusiv limba Română.

andrei.nistor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai recente știri

spot_img

Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

Te-ar putea interesa și...