More

    Spotify, Deezer și alte firme cer CE să acționeze împotriva Apple

    Spotify Technology, împreună cu alte firme media precum Deezer, au îndemnat Comisia Europeană (CE) să ia măsuri împotriva Apple pentru practici anticoncurențiale și neloiale.

    Mai multe firme din industria de streaming au trimis, miercuri, o scrisoare comună adresată vicepreședintelui executiv al autorității de reglementare antitrust din Uniunea Europeană, Margrethe Vestager, în care CE să acționeze rapid în favoarea consumatorilor europeni, a anunțat Reuters.

    „Vă scriem pentru a solicita o acțiune rapidă și decisivă din partea Comisiei Europene împotriva practicilor anticoncurențiale și neloiale ale anumitor companii digitale la nivel mondial, și în special Apple”.

    directorii executivi ai Schibsted, Proton și Basecamp.

    Spotify a acuzat de ani de zile Apple că abuzează poziția pe piață folosind regulile App Store pentru a înăbuși concurența.

    De asemenea, Spotify a depus plângeri antitrust împotriva Apple în diferite țări, susținând că taxa de 30% cerută de Apple dezvoltatorilor pentru a putea să își vândă produsele prin App Store a forțat Spotify să „umfle artificial” propriile prețuri.

    Directorul executiv al Spotify, Daniel Ek, a declarat anterior că producătorul de iPhone „își acordă toate avantajele, dar, în același timp, înăbușă inovația, dăunând consumatorilor

    Adrian Dan

    Stay in the Loop

    Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

    Latest stories

    - Advertisement - spot_img

    You might also like...