More

  Microsoft va concedia mii de angajați

  Microsoft Corp intenționează să desființeze mii de locuri de muncă din diviziile de resurse umane și inginerie. Decizia Microsoft vine după ce alte companii tehnologice au redus schemele de personal cu mii de locuri de muncă în ultimele luni.

  Sky News a raportat că Microsoft intenționează să-și reducă aproximativ 5% din forța de muncă sau aproximativ 11.000 de roluri.

  Concedierii preconizate ar fi cele mai recente din sectorul tehnologic din SUA, unde companii precum Amazon.com Inc și Meta Platforms Inc au anunțat disponibilizări ca răspuns la încetinirea cererii și la înrăutățirea perspectivelor economice globale, potrivit Reuters.

  „Din perspectiva unei imagini de ansamblu, o altă rundă de concedieri așteptată să aibă loc la Microsoft sugerează că mediul nu se îmbunătățește, ci probabil va continua să se înrăutățească”.

  Dan Romanoff, analist la Morningstar

  Reducerile vor fi semnificativ mai mari decât alte runde de concedieri din ultimul an. Microsoft a refuzat să comenteze aceste informații.

  Compania avea, la jumătatea anului trecut, 221.000 de angajați cu normă întreagă, dintre care 122.000 în Statele Unite și 99.000 la nivel internațional.

  Microsoft este sub presiune să mențină ratele de creștere la unitatea sa de cloud Azure, după ce câteva trimestre de scădere a pieței computerelor personale au afectat vânzările de licențe Windows și de dispozitive informatice.

  În octombrie, site-ul de știri Axios a raportat că Microsoft a concediat aproape1.000 de angajați din mai multe divizii.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...