More

  AROBS continuă achizițiile și preia pachetul integral de acțiuni al Centrului de Soft GPS

  AROBS preia pachetul integral de acțiuni al Centrului de Soft GPS, cunoscută sub brandul CDS, o companie românească specializată în furnizarea de soluții pentru managementul de flotă. Prin această tranzacție, AROBS își consolidează poziția pe segmentul managementului de flotă.

  „Noua entitate achiziționată va consolida poziția noastră ca lider de piață în România prin cei peste 1.000 de clienți activi care se adaugă celor peste 10.000 din portofoliul AROBS. Prin această achiziție, confirmăm importanța strategică a liniei de business produse software, în special de management de flote”.

  Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS

  Centrul de Soft GPS a reprezentat divizia de management de flotă a companiei Centrul de Soft Pro până în iunie 2022, când a avut loc un proces de divizare, iar AROBS a preluat integral noua entitate.

  Poziția financiară a Centrului de Soft GPS va fi inclusă în bilanțul aferent anului 2022, urmând ca performanța financiară să fie adăugată începând cu prima lună a anului 2023.

  Managementul companiei va fi asigurat de Claudiu Dordea, cel care a condus anterior această divizie din cadrul Centrul de Soft Pro.

  ”Soluțiile de management de flotă dezvoltate de Centrul de Soft GPS sunt apreciate de utilizatori din toate industriile. În pregătirea procesului, am avut deosebita plăcere să descopăr multe similitudini care s-au confirmat acum prin această tranzacție, care va aduce plusvaloare clienților CDS GPS”.

  Claudiu Dordea, fondator și CEO al Centrul de Soft GPS

  Compania este specializată în dezvoltarea aplicațiilor de tip ERP și furnizarea de soluții de management de flotă, monitorizare flotă, aplicații de securitate sau recuperarea mașinilor furate.

  Portofoliul de clienți al Centrului de Soft GPS este format din peste 1.000 de companii, cu aproximativ 9.000 de vehicule monitorizate.

  Din octombrie 2021 până în prezent, AROBS a achiziționat companiile Berg Software, AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România) și grupul Nordlogic.

  În plus, în perioada următoare, AROBS are în vedere finalizarea preluării entităților din Republica Moldova, AROBS Software și AROBS TrackGPS, tranzacții aprobate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din 22 decembrie 2022.

  ”În 2023 intrăm în cel de-al doilea an de prezență a AROBS pe piața de capital și avem în vedere continuarea creșterii accelerate printr-o activitate intensă de M&A. De asemenea, prin alăturarea unor noi companii, urmărim în permanență să ne creștem prezența pe piața de produse software.”

  Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...