More

  Apple a suspendat lucrările la ochelarii de realitate augmentată

  Apple a suspendat lucrările la o pereche de ochelari ușori de realitate augmentată (AR) din cauza provocărilor tehnice, a susținut marți Mark Gurman de la Bloomberg, citat de Digital Trends.

  Gurman a mers atât de departe încât a spus că „visul companiei de a oferi o pereche ușoară de ochelari AR pe care oamenii să îi poarte toată ziua pare să fie la mulți ani distanță sau chiar să nu se realizeze deloc”.

  Gigantul tehnologic încă plănuiește să lanseze căștile sale premium pentru realitate mixtă în acest an, dar dezvoltarea ochelarilor AR – un produs ușor din punct de vedere fizic, minimalist și mai ieftin – se confruntă cu provocări serioase.

  Este posibil că Apple a plănuit inițial să lanseze specificațiile AR în acest an, dar apoi le-a amânat până în 2025. S-a sugerat că gigantul tehnologic vede ochelarii AR ca un posibil înlocuitor pentru iPhone, mutând funcțiile unui telefon pe un afișaj încorporat în specificațiile high-tech.

  Căștile de realitate virtuală (VR), care cufundă un utilizator într-o lume virtuală, au câștigat un grad de tracțiune datorită, în parte, dispozitivelor Meta’s Quest și Oculus anterioare. Dar ochelarii AR, care suprapun informațiile digitale pe imaginile din lumea reală, s-au dovedit mai greu de dezvoltat.

  Google, de exemplu, a investit sume uriașe în încercarea de a aduce pe piață specificațiile Google Glass, dar a ajuns să reducă lucrul la acest proiec, pentru că o parte a provocării este încercarea de a încadra atât de multă tehnologie – inclusiv o baterie puternică – într-un dispozitiv care ar trebui să arate ca o pereche obișnuită de ochelari.

  Gurman a spus că Apple încă plănuiește să lanseze un set cu căști de realitate mixtă la un cost mai mic, care s-ar putea numi Reality One, în 2024. Acesta ar fi o continuare a modelului premium – eventual numit Reality Pro – care este de așteptat să fie pus în vânzare anul acesta la prețul de aproximativ 3.000 de dolari.

  Reporterul Bloomberg a mai spus că cea mai mare parte a departamentului de peste 1.000 de persoane din Apple dedicate proiectelor AR și VR este „axată pe primele două căști de realitate mixtă”, adăugând că Apple mai are câteva echipe „care explorează tehnologii pentru realizarea unor ochelari autonomi”.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...